Voorlezen wordt meestal doorgegeven van vader of moeder op (klein)kind.
Voorlezen wordt meestal doorgegeven van vader of moeder op (klein)kind. ((Foto: Pixabay))

Voorronden Nationale Voorleeswedstrijd starten weer

PURMEREND - De Noord-Hollandse bibliotheken organiseren voor de 27e keer een finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

Maar liefst 9 basisscholen uit Purmerend hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen laten tijdens de regionale voorronde in de Bibliotheek horen hoe goed zij kunnen voorlezen. Deze regionale voorronde vindt plaats op zaterdag 8 februari van 13.30 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan 40.

De winnaar mag zich 'regionale voorleeskampioen' noemen en hij of zij gaat door naar de kwartfinale op zaterdag 14 maart in de Bibliotheek Tuitjenhorn. Na de kwartfinale volgt de provinciale finale die in april gehouden wordt in de Bibliotheek Amsterdam (OBA). De hieruit voortvloeiende provinciale voorleeskampioen van Noord-Holland zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 27 mei.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten