De Purmerendse schaatsenrijder Nick Bontrop.
De Purmerendse schaatsenrijder Nick Bontrop. (aangeleverd)

Purmerends schaatstalent plaatst zich voor officieus EK in Thialf

HEERENVEEN/PURMEREND - Purmerender Nick Bontrop (13), A-pupil en schaatsend voor het opleidingsteam Skate United in Utrecht, heeft zich geplaatst voor het officieuze Europacup toernooi 'de Vikingrace'. Dit is een wedstrijd voor jeugdschaatsers tot 16 jaar uit heel Europa en vindt elk jaar plaats in schaatstempel Thialf in Heerenveen.

Bij de pupillen moet je je plaatsen via de ranglijst waarbij, voor niet-Friezen, de eerste en tweede plaats beloond wordt met een deelname aan dit toernooi. Nick stond het hele jaar op de tweede plaats, met een 43,10 op de 500 meter. Vorige week op het NPT, het Nederlands kampioenschap voor pupillen, reed hij in 43.08 naar een tweede plaats.

Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd in Thialf verreden en daar werd op het scherpst van de snede gestreden. Zijn eerste concurrent reed vroeg in de wedstrijd een 42.29 en toen stond Nick virtueel op de derde plaats. De rit voordat Nick moest starten kwam zijn volgende concurrent, met een 42.59, aan de beurt. Nick moest dus een persoonlijk record van onder de 42.29 rijden en ging zeer geconcentreerd van start. Na een opening van 11.5 sec., zijn snelste opening ooit, reed hij naar een eindtijd van 41.68 waarmee hij gelijk de eerste plaats voor zich opeiste en plaatsing voor de Viking race een feit was.

Nick hoopt op de Viking race het podium te kunnen halen waarbij hij zijn grote concurrenten uit onder andere Duitsland, Noorwegen, Italië en Nederland voor zal moeten blijven. De jeugdige Purmerender heeft deze prestatie te danken aan het opleidingsteam van Skate United, Zwaan schaats service en FysioConsult.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten