De volkszanger is een nieuwe weg ingeslagen.
De volkszanger is een nieuwe weg ingeslagen. ((Foto: Bram Heimens))

Zanger Ray Benjamin denkt het echt

REGIO - Van volkszanger Ray Benjamin is recent het nummer 'Dacht Jij Dat Echt' verschenen. Zowel op Spotify als YouTube doet het liedje het goed. En dat wekt bij insiders zeker geen verwondering, want zij dichten Benjamin een grote toekomst toe. Ray Benjamin nam enkele jaren geleden deel aan het tv-programma Bloed, Zweet en Tranen en is in het Amsterdamse circuit een graag geziene en veel gehoorde artiest.

Het zingen kreeg hij min of meer met de paplepel ingegoten. Zijn vader zong en Ray ging altijd mee naar optredens. Achteraf kun je zeggen dat hij op die manier de kunst van het vak afkeek. In ieder geval is dat niet meer nodig, want in uitgaansgelegenheden als K2 aan het Thorbeckeplein en Café Sientje in Amsterdam is Benjamin met enige regelmaat te zien en te horen. En ook elders in het land wordt hij veelvuldig gevraagd.

Inmiddels is de Leidenaar zover dat hij een eigen team om zich heen heeft gebouwd dat werkt aan een volle agenda en meedenkt om het juiste repertoire te selecteren. Tel zijn nieuwe looks erbij op en het is klip en klaar dat Ray Benjamin klaar is om veel meer Nederlandse podia te bestijgen.

Alles in eigen hand

Naar aanleiding van zijn deelname aan Bloed, Zweet en Tranen bood Energy hem al snel een prima platencontract aan. Desondanks besloot hij in overleg met zijn team alles weer in eigen hand te nemen om een eigen koers te bepalen. Het resultaat heeft niet lang op zich laten wachten: een voortreffelijke nieuwe single getiteld 'Dacht Jij Dat Echt' geschreven door Billy Dans, Hansen Tomas en Mark Pattiapon met achtergrondzang van Kirsten Michel en vakkundig geproduceerd door Hans van Vondelen. De bijpassende videoclip was in vertrouwde handen van Kaska Producties.

Purmerend en groot Waterland

De komende weken is Ray Benjamin naast zijn 'huisoptredens' in K2 en Sientje te zien en te horen in Utrecht, Schiedam, Spijkenisse en Leiden. Hij zou dolgraag zijn vleugels uitslaan naar Purmerend en het gebied groot Waterland. Voor meer informatie kijk op zie de website www.ray-benjamin.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten