Beide wethouders knippen het lint door.
Beide wethouders knippen het lint door. ((Foto: Han Giskes))

Purmerends Museum en VVV Museumwinkel met elkaar verbonden

PURMEREND - De wethouders Eveline Tijmstra (onder andere Kunst en Cultuur) Mario Hegger (Economische Zaken inclusief stadspromotie en Recreatie en Toerisme) knipten maandagmiddag gezamenlijk het lint door van doorgang die het Purmerends Museum met de VVV Museumwinkel verbindt. Een lang gekoesterde wens van alle betrokken partijen, waaronder de gemeente, ging in vervulling.

Met de aanwezigheid van een VVV Museumwinkel en een direct aangesloten Purmerends Museum heeft Purmerend een soort status aparte gecreëerd. Jaren geleden al ging de wens van veel kunst- en cultuurliefhebbers in rook op, toen het pand De Waag werd afgeschoten als ideale bestemming. Daarvoor in de plaats verrees een grote modezaak.

Akkoord

Uiteindelijk werd het plan, om het leegstaande pand Peperstraat 5 als VVV museumwinkel te huren, akkoord bevonden. Tot voor kort verwezen de winkel en het museum bezoekers naar elkaar door, maar ideaal was het niet. Tot afgelopen maandag de doorgang officieel werd geopend. "Een mooi moment", betitelde museumdirecteur Moncef Beekhof.

Eveline Tijmstra memoreerde "dat nu echt letterlijk sprake is van een samenwerking tussen de twee locaties, maar tevens dat deze samenvoeging van grote cultuur-historische betekenis is."

Voor schuimrubberen klompen naar Volendam

Haar collega Mario Hegger gaf de economische meerwaarde van beide aan. "Toeristen willen informatie over de stad. Het is hier geen Rijksmuseum en ook geen Historisch Museum, maar een Purmerends Museum met heel veel waarde voor zowel de stad als de wijde omgeving."En: "Laat de toeristen de schuimrubberen klompen maar in Volendam kopen, hier kunnen ze terecht voor cultuur-historisch materiaal", aldus Hegger.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten