Op de foto de juryleden Frans Bergfeld (directeur Bibliotheek), Sharon Engers (Leerkracht MBO en Thea Taal), Ingeborg Kuijpers (coördinator VoorleesExpress Edam-Volendam) en alle deelnemers van de lokale Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd 2020 met in het midden winnaar Maxim Kooij.
Op de foto de juryleden Frans Bergfeld (directeur Bibliotheek), Sharon Engers (Leerkracht MBO en Thea Taal), Ingeborg Kuijpers (coördinator VoorleesExpress Edam-Volendam) en alle deelnemers van de lokale Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd 2020 met in het midden winnaar Maxim Kooij. (aangeleverd)

Maxim van De Nieuwe Wereld leest beste voor

REGIO - De Noord-Hollandse bibliotheken organiseren voor de 27e keer een De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Maar liefst 9 basisscholen uit Purmerend hebben hun schoolkampioen aangemeld.

Deze schoolkampioenen streden afgelopen zaterdag in de Bibliotheek Purmerend om een plek in de kwartfinale. Maxim Kooij van basisschool De Nieuwe Wereld uit Purmerend is uit de 9 deelnemers verkozen tot de lokale voorleeskampioen.

Voorzitter van de jury Sharon Engers (Thea Taal) heeft al wel vaker gejureerd voor de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Maar dit keer vond de jury het wel heel erg moeilijk om een winnaar te kiezen. Sharon: "de kwaliteit van de voorlezers was dit keer uitzonderlijk hoog, en vooral omdat de deelnemers ook zo veel van zich zelf lieten zien". Maxim viel op door zijn rustige maar humorvolle manier van voorlezen en heeft daarom de titel regionale voorleeskampioen en mag op zaterdag 14 maart in de Bibliotheek Tuitjehorn meestrijden voor een plek in de provinciale voorronde.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten