Julia Berendse (tweede van links) komt voor een avond terug in De :Purmaryn.
Julia Berendse (tweede van links) komt voor een avond terug in De :Purmaryn.

Theaterdier Julia Berendse komt thuis

PURMEREND – Musical- en theaterster Julia Berendse (28) verloochent haar afkomst nimmer. De voormalige Purmerendse, die vanaf haar 7e tot 18e verbonden was aan het Nederlands Kinder Theater (NKT), speelt op zaterdag 22 februari in De Purmaryn de rol van Trees in de feel good musical Haal Het Doek Maar op. "Het is een soort thuis komen. Dat heb ik altijd gehad met De Purmaryn waar ik vroeger vaak met het NKT optrad", aldus Julia.

Het Purmerends Nieuwsblad spreekt Julia pal voor de opvoering van het stuk in Stadskanaal. Als we haar confronteren met enkele lovende recensies in de verschillende dag- en musicalvakbladen doet ze deze af met "ik heb ze totaal niet aan zien komen. Ik was compleet verrast. Om eerlijk te zijn ben ik niet zo van het lezen van recensies. Vooral omdat er door een ander wordt geschreven over iets wat recht uit je hart komt. Dan vind ik het lastig om daar later vanuit een ander iets over te lezen", reageert ze.

Maak kans op vrijkaarten

Julia verliet het NKT nadat ze een hoofdrol speelde in de laatste reizende productie van Manja Siebrecht, destijds artistiek leider van de opleiding. "Ik heb zoveel geleerd van Manja. Ze heeft me vooral veel liefde voor het musical- en acteervak meegegeven. En Jeroen Man, de huidige artistiek leider van het NKT, heeft haar werk op een geweldige wijze doorgezet."

Na het NKT volbracht Julia Berendse in vier jaar de Frank Sanders Academie. Ze betitelt deze periode als fijn en veilig. In aansluiting daarop deed ze als Robin Locksley mee in Robin Hood, de eerste reizende productie die Berendse deed. Tussentijds verving ze een zieke collega voor een week in Nonsens. Daarna zorgde haar optreden in Liesbeth List de musical opnieuw voor een hoogtepunt. "Heel bijzonder om mee te werken aan een ode aan iemand die nog leeft. Extra bijzonder was het dat Liesbeth zelf betrokken was."

Bijzondere stem

Na haar rol in The Addams Family en haar deelname aan verschillende voorstellingen van stichting Vivendi en bij De Radiodagen van Herman van Veen zingt Julia nu dus naast onder meer Mariska van Kolck en Tony Neef populaire Nederlandstalige nummers uit met name de jaren zestig en zeventig. "Julia Berendse valt op met haar bijzondere stem, die soms onverwacht de diepte in kan duiken" en "Ster van de avond is Julia Berendse". Quotes uit recensies in NRC en Musicalworld.

Het zegt alles over de beleving voor en uitvoering van haar vak. Het is dat de bezoekers van de voorstelling op 22 februari in De Purmaryn het weten!

Onder lezers van het Purmerends Nieuwsblad en onze volgers op Facebook verloot De Purmaryn 2x2 kaarten. Wil je hier aanspraak op maken, stuur dan een e-mail naar redactiepurmerend@rodi.nl of laat op in een berichtje op FB weten dat je graag naar de voorstelling wilt. 

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten