Klas uit het schooljaar 1992/1993 van het St. Ingnatiuscollege
Klas uit het schooljaar 1992/1993 van het St. Ingnatiuscollege ((Foto: aangeleverd))

Reünie Da Vinci College na ruim kwart eeuw

PURMEREND - "Het werd een keer tijd", aldus Nanette Oosterwijk, docent tekenen, beeldende kunst en CKV op het Da Vinci College, de school die in 1993 ontstond na de fusie tussen het St. Ignatiuscollege, de RK Mavo en Prins Willem Alexander. Nu, na 27 jaar, vindt de eerste reünie plaats. Op zondag 1 maart is het zover; van 14.00 tot 17.00 uur. Nanette Oosterwijk maakte zich er hard voor en kreeg van de schoolleiding groen licht. Inmiddels hebben zich rond de 450 oud-leerlingen aangemeld.

Zondagmiddag 1 maart in de aula van de school

"Eigenlijk had de reünie in 2018 georganiseerd moeten worden, bij het 25-jarig bestaan van het Da Vinci College. Begin van dit jaar was er nog een mooie gelegenheid, want toen was de viering van het feit dat Leonardo da Vinci 500 jaar was overleden. Het laatste hebben we wel gevierd, maar van een reünie kwam het toen niet. Nu is de kogel door de kerk en zijn we met veel enthousiasme aan de slag gegaan. Het wordt een gezellige middag waarop ongetwijfeld mooie herinneringen worden uitgewisseld", aldus Nanette.

Ouders met kinderen mee

Wat haar opvalt bij degenen die zich hebben aangemeld is dat ze nagenoeg allemaal nog in Purmerend of directe omgeving woonachtig zijn. "Er zijn er wel veel die later in Amsterdam gingen studeren, maar ze zijn wel in deze stad blijven wonen. Trouwens, dat zie ik ook wel terug op de open dagen van onze school. Jaarlijks komen er veel ouders die vroeger op het Da Vinci hebben gezeten. Zij komen nu met hun kinderen mee", is de ervaring van Oosterwijk.

Gonst op Facebook

Degenen die zich nu hebben opgegeven voor 1 maart zijn over het algemeen via de sociale media opgetrommeld. "Het gonst al enkele maanden op Facebook. Uit de reacties blijkt dat iedereen het hartstikke leuk vindt om elkaar weer te zien. Vroeger vond een reünie bijna elk jaar na het examen plaats, maar die traditie is bijna in zijn geheel weggevallen. Heel jammer. Daarom is het extra leuk dat wij de draad oppakken."

Verwacht de organisatie veel meer dan het huidige aantal deelnemers? "Het aantal vinden we nu al heel mooi. De reünie wordt in de aula gehouden en die biedt voldoende plaats. Maar stel je voor dat we de duizend aantikken, moeten we de boel in klaslokalen opsplitsen. Dat is op zich niet erg, maar met z'n allen in één en dezelfde ruimte zou het mooiste zijn."

Wil je je alsnog aanmelden voor de reünie op 1 maart? Dat kan via de website van de school: davinci.psg.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten