Zangeres Britta Maria.
Zangeres Britta Maria. ((Foto: Claudia Otten))

Chansons van Schoonheid en Troost met Rijper Rob Stoop

BEEMSTER - Zaterdag 29 februari komt de uit De Rijp afkomstige Rob Stoop met zijn accordeon naar de Beemster Keyser. Hij is deze avond de speciale gast bij het concert van Britta Maria en Maurtis Fondse. Aanvang 20.30 uur.

Onder de naam 'Chansons van Schoonheid en Troost' bezingen en bespelen zij met zijn drieën het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop, maar ook de pijn en de teleurstelling, het gewone en het bijzondere. Van opzwepend levensgeluk naar diepe ontroering. In de huidige tijd, waarin veel schoonheid het onderspit moet delven.

Een voorstelling waarin het Franse en het Nederlandse lied elkaar ontmoeten. De 'groten' zullen niet ontbreken: chansons van Charles Aznavour, Jacques Brel en Serge Gainsbourg, maar ook liedjes van Toon Hermans, Herman van Veen en Jenny Arean. Ook zullen vertalingen van Franse Chansons naar het Nederlands ten gehore worden gebracht en zal eigen werk niet ontbreken. Britta Maria zang, Maurits Fondse: piano/vocalen (onder andere band van Freek de Jonge/Dansen met de Vijand/Watertown) en pianist/accordeonist/componist Rob Stoop. Rob is geen onbekende in onze regio, heeft een rijk oeuvre aan eigen composities, speelt solo, draait onder andere met een theatrale voorstelling en speelde bij vele landelijke en regionale bekenden. (o.a. LaLuna/Brigitte Kaandorp/Mathilde Santing/Maarten van Roozendaal /Gerard Alderliefste).

Musicalnieuws recenseerde "Deze drie laten je even een glimp van de hemel zien. En een bezoeker van het concert reageerde als volgt: "Vandaag genoten van Britta Maria in theater Walhalla. Wat een muziekkunstenaars geweldig".

Gezien deze reacties vanuit de schrijvende pers en het publiek op "Chansons van Schoonheid en Troost" beloofd het weer een bijzondere, mooie avond te worden in de Beemster Keyser. De Keyser is gevestigd aan de Middenweg 148 in Middenbeemster. Kaarten à € 17,50 zijn te reserveren via info@wiewatwaarop49.nl of 06 54 66 70 49.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten