Next Chapter maakt van elk optreden een feestje.
Next Chapter maakt van elk optreden een feestje. ((Foto: Anneke Beumer))
Winactie

P3 presenteert lokaal muzikaal talent

PURMEREND - Pop- en cultuurpodium P3 zet de komende twee maanden lokaal muzikaal talent in de schijnwerpers. Te beginnen op zaterdagavond 22 februari met optredens van Next Chapter en La Nique. Beide formaties genieten al redelijke bekendheid in Purmerend en wijde omgeving. Ze hebben onder meer deel uitgemaakt van de line up van Reuring.

Komende zaterdag Next Chapter en La Nique

Next Chapter is een semi-professionele 6-koppige allround coverband en staat bij voorbaat al garant voor een avondje vol energieke livemuziek. La Nique is een zogeheten Indie-Folk band die mooie, kleine liedjes met een diepe betekenis net zo makkelijk afwisselt met opzwepende folk. Variatie genoeg dus op de openingsavond van lokaal muzikaal talent.

Twee keer Reuring

De Purmerendse band Next Chapter heeft tot nu toe twee keer op Reuring gestaan. Daarnaast is het zestal een graag geziene gast op de kermis van Neck. Volgens zanger en saxofonist Rik Adema beperkt de band zich niet alleen tot het spelen van covers, variërend van echte poprock van nu tot de klassieke evergreens. "Ik kan wel zeggen dat we niet alleen een liedje spelen en zingen en dan stoppen, om vervolgens het volgende nummer in te zetten. We maken er veelal medleys van en gieten er een eigen sausje overheen. Dat maakt het voor het publiek vooral zo leuk", aldus Adema, die terzijde wordt gestaan door Henneke Veenings (lead zang en percussie), Barry van Smeden (gitaar en backing zang), Romeo Doekhi (basgitaar en backing zang), Robert Biesenbeek (drums en percussie) en Ton van der Aa (toetsen en backing zang).

Next Chapter, die in de huidige formatie zo'n slordige drie jaar bestaat en ook in P3 repeteert, zal de bezoekers komende zaterdag verbazen met iets speciaals. Dat geldt eveneens voor de toevoeging van special effects. "We hebben er heel veel zin in, temeer omdat het merendeel van de band geboren en getogen is in Purmerend."

Amsterdamse Popprijs

La Nique heeft ook overal in Noord-Holland al opgetreden. De band ging vorig jaar via Paradiso naar de Melkweg in de strijd om de Amsterdamse Popprijs. De formatie wordt gevormd door Laniek Reedijk, Rowan Groeneveld, Sem van Gennip en Nik van Leeven. Van kleine liedjes die zelfs Paradiso doen verstillen, tot opzwepende folk waar alle energie van de band in vrijkomt. Naturel, melancholisch en hartstochtelijk, is hoe de Indie-Folk band zichzelf ziet. Denk in eerste instantie aan Glen Hansard, Mumford and Sons met een vleugje Springsteen. Doordat iedereen in de band totaal andere invloeden meeneemt ontstaat er een eigen geluid.

3 x 2 gratis kaarten

Beide formaties treden zaterdag vanaf 22.00 uur op. De kaartverkoop loopt lekker, maar er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Ze kosten in de voorverkoop € 11,70 en aan de deur € 15,-. Voor onze volgers, gebruikers en lezers stelt P3 3 x 2 kaarten gratis beschikbaar. Wil je hiervoor in aanmerking komen, laat dan op Facebook een bericht achter. Of stuur een e-mail naar redactiepurmerend@rodi.nl 

Op 28 februari treden de P3 huisband, de Singer Songwriters Leoniek en Tim en 10 Strings Shuffle op. Het programma lokaal muzikaal talent brengt op 14 maart de rapgroep Kompas. In dit geval met oude BoomBap en oldschool vibes.

   

  

  

    

       

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten