De organisatie verwacht een grote opkomst.
De organisatie verwacht een grote opkomst. ((Foto: Pixabay))

Eerste editie Purmer-Run op 8 maart

PURMEREND - Op zondag 8 maart organiseert Atletiekvereniging NEA Volharding de eerste editie van de NEA Purmer-Run. De loop wordt gehouden in het nieuwe gedeelte van de Baanstee-Noord en komt in de plaats van de Munnikloop. De Munnikloop was jarenlang een begrip onder de hardlopers uit Purmerend en omstreken. Start en finish van de Purmer-Run zijn bij Caravancentrum Waterland, gevestigd aan de Polderweg 18. In het pand kunnen deelnemers zich bovendien omkleden.

Start, finish, omkleden en parkeren bij Caravancentrum Waterland

"De laatste jaren liep het aantal deelnemers aan de Munnikloop sterk terug. De lopers gaven te kennen toe te zijn aan een nieuw en snel parcours", aldus Dirk van Lier, bestuurslid van NEA Volharding. "Met de nieuwe NEA Purmer-Run waarbij diverse afstanden gelopen kunnen worden op een grotendeels autovrij parcours zijn wij er absoluut van overtuigd hiermee vele lopers een plezier te doen om snelle tijden neer te zetten", vult Robert Boersma aan.

Caravancentrum Waterland

Caravancentrum Waterland neemt een speciale plaats in tijdens dit evenement. Zowel start als finish zullen hier plaatsvinden. Jan van Zon, eigenaar van Caravancentrum Waterland: "Ik was direct enthousiast toen wij werden benaderd om onze medewerking te verlenen aan dit sportieve evenement. Het organiserend comité is bezig met het invullen van de details maar het belooft nu al een enorm spektakel te worden".

Hier kan Jan best wel eens gelijk in krijgen want naast de noodzakelijke voorzieningen zoals AED ,EHBO, sanitair en vrijwilligers die alles in goede banen zullen leiden, zal een speaker het evenement van commentaar voorzien. Ook zal er een DJ aanwezig zijn om de lopers met opzwepende beats naar mooie prestaties te leiden.

Bijman + Helsloot

De organisatie is blij dat Bijman + Helsloot Fysiotherapie meewerkt aan dit evenement. Zowel voor als na afloop kunnen lopers zich laten adviseren over alle facetten van het hardlopen. En zijn je spieren toe aan een welverdiende massage? Ook hieraan is gedacht. Zowel voor als na afloop is er een professionele masseur uit de praktijk van Bijman + Helsloot aanwezig, die kosteloos je spieren onder handen neemt. Jeroen Bijman, een bekende naam in Purmerend als het om hardlopen gaat, straalt als er aan hem gevraagd wordt wat hij van dit evenement verwacht: "Het is mooi dat er samenwerking is gezocht om een hardloopwedstrijd neer te zetten waar veel faciliteiten aanwezig zijn. Ik hoop dat we dit uit kunnen bouwen tot een loop die zowel binnen als buiten de regio bekendheid gaat krijgen".

Er is een podium op alle afstanden en de deelnemers aan de jeugdloop zijn verzekerd van een medaille. Inschrijven doe je uiterlijk 30 minuten voor de aanvang van jouw favoriete afstand bij Caravancentrum Waterland. Wil je zeker zijn van een startbewijs, schrijf je dan in via voorinschrijving op www.inschrijven.nl

Er is op het terrein van het caravancentrum voldoende gratis parkeergelegenheid. Dat geldt ook voor het stallen van fietsen.

Afstanden

Het programma ziet er als volgt uit: om 10:30 uur start van de 1 kilometer jeugdloop. Deelname kost € 3,-; om 10:40 uur start de 3 kilometer (€ 3,-); om 11:00 uur valt het startschot voor de 10 kilometer (€ 7,-); en tenslotte om 11:15 uur de 5 kilometer Kees van Rijn Memorial (€ 5,-).

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten