(Foto: )

Coach4you aan de slag voor het nieuwe schooljaar

PURMEREND - De vrijwilligers van coach4y (C4Y), een initiatief van Gilde Purmerend en Omstreken, hebben de afgelopen weken persoonlijk de brieven en aanmeldingsformulieren voor het schooljaar 2020-2021 naar basisscholen gebracht. Zij hebben met de directeur, de interne begeleider of de leerkracht van groep 8 gesproken over wat zij kunnen betekenen voor de brugklassers van het komende schooljaar.

De ervaring van de afgelopen jaren heeft geleerd dat de ondersteuning die de coaches geven aan de brugklassers een succes is. Het gaat hier niet om een huiswerkles een maal per week maar om een ondersteuning in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. De overgang is groot: elk uur een andere leraar, een groot gebouw, huiswerk maken, hoe deel je dat in, hoe gebruik je een agenda, hoe bereid je een repetitie voor? Bij al deze vragen kan de coach van C4Y de leerling behulpzaam zijn. De coach komt één maal per week thuis bij de brugklassers, er moet dan wel iemand van de ouders of verzorgers aanwezig zijn.

De coaches hebben cursussen gevolgd die door C4Y Nederland gegeven worden. Er zijn regelmatig bijeenkomsten waarin de opgedane ervaringen besproken worden. De interne begeleider of de leerkracht van groep 8 kan de leerling na overleg met de ouders aanmelden. Dan volgt een gesprek met de coördinator of een lid van de kerngroep. Als besloten wordt tot een definitieve aanmelding wordt er een geschikte coach voor de leerling gezocht. Die gaat dan naar de aanstaande brugklasser en ouders om de verdere gang van zaken te bespreken.

Meer weten? Informatie kunt u vinden op de website www.gildepurmerend.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten