Welke straten in Purmer-Noord gaan er met de eer strijken?
Welke straten in Purmer-Noord gaan er met de eer strijken? ((Foto: aangeleverd))

Verkiezing mooiste straat Purmer-Noord

PURMEREND - De Wijkkerngroep Purmer-Noord organiseert jaarlijks de mooiste straatverkiezing van Purmer-Noord. Met het voorjaar in aantocht is het bijna weer zover.

Winnaars krijgen tegoedbonnen om buurt verder op te knappen

De verkiezing is vooral bedoeld om mensen weer betrokken te laten zijn bij hun straat, wijk en stad. En ook om het kweken van saamhorigheid. De organisatie is verder van mening dat groen en fleurigheid, maar ook een schone buurt bijdragen aan het woongenot.

Een delegatie van de Wijkkerngroep Purmer-Noord beoordeelt in verschillende samenstellingen de ingeschreven tuinen en/of straten. De accountmanager bezoekt de betreffende locaties een aantal keren, alleen of met een collega. Leden van de Wijkkerngroep Purmer-Noord worden hier niet bij betrokken. In de zomer wordt bekend wie de prijzen winnen.

De winnaars ontvangen geldprijzen in de vorm van tegoedbonnen. "Dat moet een extra stimulans zijn. Dit door de gemeente beschikbaar gestelde geld moet worden gebruikt voor het onderhouden of aanschaffen van materiaal voor de openbare ruimte", aldus een van de leden van de organiserende wijkkerngroep.

Er zit wel een maar aan de deelname, want door de gemeente opgeknapte tuinen of delen van openbaar groen zijn voor drie jaar uitgesloten van deelname. Het zou niet eerlijk zijn om deze delen van de wijk mee te laten doen", aldus de organisatie. Hij voegt eraan toe dat de winnaar van de eerste prijs ook voor drie jaar van deelname wordt uitgesloten.

Men kan zich alvast aanmelden via het email adres kerngroeppurmernoord@hotmail.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten