Z Lijner over niet doorgaan van De Woonplek aan Oudelandsdijkje

Beter ten halve gekeerd, dan …

Noem het breaking news of niet, opzienbarend is het zeker. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft een streep gehaald door de plannen om aan het Oudelandsdijkje een woonvoorziening te bouwen voor mensen met verslavingsproblemen, psychiatrische klachten en een criminele achtergrond. Het zelden zo heftig vertoonde verzet van omwonenden tegen de plannen heeft zijn vruchten afgeworpen. Een prachtig voorbeeld van burgerparticipatie.

Spreekrecht

Verontruste burgers maakten ruimhartig gebruik van het spreekrecht. En op allerlei manieren hebben dezelfde omwonenden duidelijk gemaakt dat de voorziening op die plek onaanvaardbaar is. Bijzonder is het dat vrijwel niemand ontkent dat ook deze moeilijke doelgroep een dak boven het hoofd mag hebben. Maar niet te midden van kinderrijke woonwijken, langs een druk bereden fietsroute en nabij zwembad, speeltuin, skatebaan, begraafplaats en kinderboerderij. De wethouder moet hebben gedacht: beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

Meer tijd

Wethouder Kroese kiest ervoor om meer tijd te nemen om een geschikte plek te vinden. Niet het College komt met een voorstel, nee samen met de gemeenteraad gaat de wethouder op zoek naar geschikte locaties. En tegen de tijd dat er locaties in beeld zijn worden de zorginstellingen erbij betrokken. Een zorgvuldig proces waarbij de wethouder erop rekent dat deze manier van werken voor voldoende draagvlak gaat zorgen.

De bewoners van Klein Where, Oudelandsdijkje en omgeving zullen opgelucht adem halen. Dat hun verzet zo snel tot het gewenste resultaat heeft geleid zal hen goed doen. En … bijdragen aan het vertrouwen in de democratie.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten