De bridgeclub gaat met ingang van het nieuwe seizoen bridgen in het Gemeenschapshuis in Neck.   Neck
De bridgeclub gaat met ingang van het nieuwe seizoen bridgen in het Gemeenschapshuis in Neck. Neck ((Foto: aangeleverd))

Bridgeclub voelt zich stad uitgejaagd door parkeerbeleid

PURMEREND - De 30 jaar bestaande Niet Rokers Bridgeclub, die sinds vier jaar de verengingsavonden houdt in Slot Purmersteijn aan het Slotplein, voelt zich de stad uitgejaagd door de veel te hoge parkeerkosten in combinatie met het betalen tot 21.00 uur.

"Zo sociaal gaat de gemeente met de ouderen om. We zijn allemaal tussen de 70 en 90 jaar, de meesten hebben alleen een bescheiden pensioen en kunnen € 7,50 per avond aan parkeergeld niet betalen", reageert wedstrijdleider/penningmeester Yz van der Weerd. Het is daarom dat de 32 leden tellende club met ingang van het nieuwe seizoen uitwijkt naar Neck.

De vereniging is blij terecht te kunnen in het Gemeenschapshuis in Neck, maar Van der Weerd realiseert zich terdege dat het 's avonds met de auto op pad gaan naar Neck voor sommige leden ook weer problemen gaat brengen. "Mensen vinden het over het algemeen niet zo fijn om in het donker te rijden. Maar ja, we hebben geen alternatieven. Het zoeken naar een andere locatie wordt er ook niet eenvoudiger op als je bedenkt dat we niet de hele avond zitten te drinken. Het is ook logisch dat niet elke horecagelegenheid op ons zit te wachten. Dus zijn we genoodzaakt om een ruimte te huren. Onze contributie gaat eigenlijk in zijn geheel op aan de huur."

Hans van der Heijde is voorzitter van de kaartclub. Hij zegt dat de hoge parkeerkosten de druppel is die de emmer doet overlopen. "Het komt bovenop de onzekerheid of we in Slot Purmersteijn kunnen blijven bridgen. Er doen natuurlijk allang verhalen de ronde dat het allemaal tegen de vlakte gaat er dat er op termijn woningbouw gepleegd gaat worden. Maar het is zonder meer waar dat de parkeerkosten de pan uit rijzen. Onze leden betalen € 50,- contributie per jaar en zijn nu genoodzaakt om daar bovenop € 150,- per jaar aan parkeergeld te betalen. Dat is voor veel mensen niet meer op te brengen", aldus Van der Heijde.

Om er tot slot aan toe te voegen: "Er is nog gesuggereerd om aan de overkant van de brug te parkeren, maar een aantal leden heeft een rollator dus is dat geen optie. Vandaar dat we nu naar Neck gaan."  

    

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten