Een zogeheten Blauwborst. Deelnemers aan de cursus zullen deze vogel goed zelf kunnen spotten.
Een zogeheten Blauwborst. Deelnemers aan de cursus zullen deze vogel goed zelf kunnen spotten. ((Foto: Jan Rijnders))

Leer vogels herkennen

REGIO - IVN Waterland organiseert in maart en april een cursus Vogelherkenning. Plaats van handeling is Wijkplein Where aan Triton 73. De cursus is bedoeld voor mensen die graag meer willen weten welke vogels ze horen en zien, maar ook voor de wat meer ervaren vogelaars, die hun kennis willen vergroten.

In 4 cursusavonden van ongeveer 2 uur maken de deelnemers kennis met een groot aantal vogels, zoals die in onze regio voorkomen. De data zijn 16 maart, 30 maart, 6 april en 20 april. Denk aan de tuin- en parkvogels, de weidevogels, watervogels en kenmerkende vogels voor Waterland. Herkenning gebeurt niet alleen op zicht, maar ook op bijvoorbeeld zang. Bovendien wordt er op elke cursusavond aandacht besteed aan meer algemene zaken, die voor het vogelkijken van groot belang zijn.

Naast de cursusavonden gaan de deelnemers naar buiten om de kennis in de praktijk te brengen. Op de zondagen 5 en 26 april is er wandelexcursie gepland. Details worden tijdens de cursus bekend gemaakt. Voorkennis is niet vereist, wel enthousiasme en leergierigheid. De kosten voor leden en donateurs van IVN Waterland bedragen € 25,-. Niet-leden betalen € 50,- . Graag op de eerste avond betalen.

Aanmelden is verplicht bij Sjoerd Feitz (sjoerd.ivn.w@gmail.com) of via de website https://www.ivn.nl/afdeling/waterland in verband met een beperkt aantal beschikbare plaatsen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten