De winkel in Purmerend vertoont straks grote gelijkenissen met die aan het het Grote Noord in Hoorn.
De winkel in Purmerend vertoont straks grote gelijkenissen met die aan het het Grote Noord in Hoorn. (aangeleverd)

Boekhandel Stumpel opent grote winkel in Purmerend

PURMEREND - "We hadden Purmerend al een tijdje in het vizier. Nu deed de ideale gelegenheid zich voor." Aldus Jeroen Stumpel, directeur van de bekende Boekhandel Stumpel uit Hoorn. In het jaar dat de 'Koninklijke Stumpel' 140 jaar bestaat, opent de West-Friese boekengigant een 450 vierkante meter grote winkel aan de Hoogstraat 15. Voorheen waren er de Op=Op Voordeelshop en Jan Ruis gevestigd.

Boeken, hobby- en cadeauartikelen

De winkel in Purmerend wordt de 11e Stumpel. De boekhandel, die naast een onderscheidend assortiment aan boeken veel doet in aanverwante producten zoals hobby- en cadeauartikelen verkoopt, heeft vestigingen in Heerhugowaard, Heemskerk, Krommenie, Enkhuizen, Medemblik, Wieringerwerf, Hoorn (2) en Almere. De winkel aan de Hoogstraat krijgt ook een zogeheten Boek & Boon. Hier kunnen klanten een kopje koffie drinken, de krant of een boek inkijken of op hun laptop werken.

Verbouwing

Stumpel Purmerend opent in de eerste week van mei. Jeroen Stumpel: "Er wordt nu druk verbouwd, de muur is er tussenuit, het plafond moet gespoten, de vloer gelegd en de (verrijdbare) meubels zijn besteld." Het laatste is vooral van belang om de boekpresentaties, die Stumpel al jaren in de verschillende vestigingen organiseert, een goede plek te bieden.

Eén ding staat nu al als een paal boven water: Purmerend en wijde omgeving krijgt er een instituut op boekengebied bij. "We hebben er heel veel zin", aldus Jeroen tot slot.

       

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten