De 18-jarige Zoë Stengewis.
De 18-jarige Zoë Stengewis. ((Foto: aangeleverd ))

Zoë trommelt triatleten op voor examen

PURMEREND - Zoë Stengewis (18) uit Purmerend zit in het tweede jaar van het CIOS in Hoofddorp. Een van de opdrachten in dit jaar is het organiseren van een evenement voor tenminste 50 personen. Dit gaat gebeuren op zondagmiddag 22 maart om drie uur in en rond het Leeghwaterbad. Daar starten tussen de 50 en 75 deelnemers aan een triathlon bestaande uit drie kwartier zwemmen, drie kwartier hardlopen en een lezing over voeding.

Zoë en haar studiegenoten Timo Willemse, Stan Eveleens en Lenny van de Laan zijn al enige tijd via sociale media en de school druk in touw om enthousiastelingen te vinden en het evenement tot een succes te maken. "We hebben nu 46 deelnemers, maar de aanmeldingen lopen voorlopig nog door. We verwachten daarom wel aan het aantal van 75 te komen", aldus de Purmerendse.

Het te organiseren evenement is een regelrechte examenopdracht. "Een docent doet mee een kijkt zo of het allemaal volgens plan verloopt. Na afloop krijgen we een cijfer en dat telt mee voor het uiteindelijke examen", legt Zoë uit. Zij hoopt de opleiding in drie van de vier jaar te voltooien. "Ik ga proberen de laatste twee jaren in één jaar te doen."

Zoë Stengewis weet nog niet precies wat ze na het CIOS gaat doen. "Ik twijfel tussen sportgericht diëtist of iets in de evenementensfeer. Maar misschien wordt het wel de verzorging, want ook dat vind ik hartstikke leuk."

Eerst maar eens afwachten wat de 22e maart gaat brengen. De eerste zwemmers duiken die middag om drie uur in het water. Het evenement is rond zes uur afgelopen en dan weet het kwartet organisatoren ook of de eerste examenopdracht een voldoende oplevert.

Voor meer informatie kijk op www.triathlonclinic.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten