Leontine Borsato met de cheque voor Purmerender Pieter.
Leontine Borsato met de cheque voor Purmerender Pieter. ((Foto: aangeleverd))

Purmerender wint een ton in BankGiro Loterij

PURMEREND – Een lichtpuntje in deze door corona geregeerde tijd is weggelegd voor Pieter uit Purmerend. Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van € 100.000,- gewonnen. Onlangs werd hij verrast met het goede nieuws.

Pieter (57) is compleet verrast: "Dit kan toch niet! We willen graag de badkamer verbouwen en een cruise maken. Ik heb een eigen bedrijf dus je weet niet wat er kan gebeuren in deze bizarre periode. Dus het geld komt nu heel goed uit."

Gewoonlijk reikt een ambassadeur van de BankGiro Loterij de 100.000 euro cheque uit. Die feestelijke uitreikingen slaat de loterij voorlopig over vanwege de voorschriften rond het coronavirus. Winnaars worden telefonisch of per brief op de hoogte gesteld van het goede nieuws.

Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 700.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten