Daadkracht en Ongekend Purmerend steunen lokale ondernemers

Algemeen
Nu het winkelen voorlopig niet meer mogelijk is, ledigt Daadkracht de nood op de website van Purmerend Winkelstad.
Nu het winkelen voorlopig niet meer mogelijk is, ledigt Daadkracht de nood op de website van Purmerend Winkelstad. (Foto: Achieffoto: Han Giskes)

PURMEREND - Koop bij de lokale en regionale ondernemers. Wij meldden het al bij aanvang van de coronacrisis. Naarmate de maatregelen langer duren, begint het voor de lokale MKB'er steeds nadrukkelijker te schuren.

"Het is een onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om lokale ondernemers te steunen"

'Daadkracht' is het voorlopige antwoord op de leegte in de straten en winkels. Met dit online initiatief krijgen de bezoekers van purmerendwinkelstad.nl in één oogopslag het aanbod van diensten van veel Purmerendse binnenstadondernemers te zien. En ook Ongekend Purmerend, het jaren geleden begonnen podium van ambassadeurs Karin Dompeling en Marianne Bresijn, gaat vol voor de binnenstad- en horeca-ondernemers. 

De Creatieve Hoek en PCO

"Met inachtneming van alle opgelegde maatregelen en het besef van de absolute noodzaak hiervan zijn vele Purmerendse binnenstad ondernemers aan de slag gegaan met het idee hoe zij hun diensten in deze roerige tijd kunnen aanbieden. Met 'Daadkracht' willen we jullie op de hoogte houden van de huidige diensten die door de binnenstad ondernemers worden aangeboden", aldus de mannen van De Creatieve Hoek, die de dienst in samenwerking met de Purmerendse Centrum Ondernemers (PCO) hebben opgezet.  

Dagelijkse update

Koop bij de lokale en regionale ondernemers! Ondersteun “Daadkracht”!. Geprobeerd wordt het aanbod dagelijks te updaten. Kijk op purmerendwinkelstad.nl 

Ongekend Purmerend

Karin Dompeling en Marianne Bresijn zijn ware ambassadeurs voor de binnenstad en tevens de drijvende krachten achter Ongekend Purmerend. Achter deze veelomvattende titel zitten de verborgen parels in het centrum. “En die zijn er plenty”, aldus Karin. “Mooie winkels en merken die het zeker nu, in deze door corona geregeerde periode, verdienen om ontdekt te worden.” 

Het tweetal organiseerde in de voorgaande jaren het evenement Mode & Meer, het podium waar veel mode-ondernemers van de binnenstad zich presenteerden. Karin en Marianne staan pal voor de binnenstadondernemers. “Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal om alle lokale ondernemers door deze nare periode te loodsen.”

Op de Facebook-pagina en instagram van Ongekend Purmerend zie je filmpjes en lees je de actuele informatie over de ondernemers. Deze wordt dagelijks ge-update.