Wherelant start Thuis-atelier voor kinderen

Algemeen
De website biedt een oplossing aan de vele kinderen die thuis zitten.
De website biedt een oplossing aan de vele kinderen die thuis zitten.

PURMEREND - Nu zo veel  kinderen van de Wherelant - ateliers thuis zitten,  biedt Cultuurhuis Wherelant  een nieuwe mogelijkheid om in verbinding te blijven via de  website   www.wherelant-ateliers. com

De vakdocenten bedenken elke week korte, creatieve en kunstzinnige activiteiten voor thuis. Per week worden twee tot drie activiteiten aan de website toegevoegd. Zo kun je leren hoe je een rotorkopter vouwt, de tekentechniek frotteren uitproberen of een stiftgedicht maken. De website is openbaar, zodat iedereen mee kan doen.

Contact houden is belangrijk

Afdelingshoofd Onderwijs Marcel Fraij van Cultuurhuis Wherelant nam kort na het sluiten van de scholen het initiatief voor de website: “Onze vakdocenten missen de kinderen en vinden het ontzettend jammer om nu niet fysiek voor de klas te kunnen staan. Zij hebben via deze website de mogelijkheid om toch in contact te blijven. Omdat niet alleen de kinderen van de Wherelant-ateliers thuis zitten, hebben we een openbare website gemaakt voor alle ouders en kinderen die het leuk vinden om thuis creatief aan de slag te gaan.”

Landelijk initiatief

In het hele land zijn de afgelopen weken prachtige initiatieven ontstaan om met elkaar in verbinding te blijven. De culturele centra van Noord-Holland hebben de website 24creatief.nl gemaakt waar thuisopdrachten worden verzameld van 24 culturele instellingen in de disciplines beeldend, muziek, theater, dans en beweging. De primaire doelgroep bestaat uit ouders met kinderen, maar ook volwassenen die het leuk vinden om online creatieve opdrachten te volgen kunnen hier hun hart ophalen. Ook Cultuurhuis Wherelant zal alle filmpjes van het ThuisAtelier en van #ThuisMetWherelant plaatsen.

Praktische informatie

Het internetadres van het Wherelant ThuisAtelier is https://www.wherelant-ateliers.com/
U kunt ook naar de homepage gaan van Cultuurhuis Wherelant (www.wherelant.nl) hier staat een link naar de website.