1e paal woongebouw De Premier

Algemeen
De ronde entreegevel wordt een van de opvallende kenmerken van het gebouw.
De ronde entreegevel wordt een van de opvallende kenmerken van het gebouw. (Foto: Segesta Groep)

PURMEREND – Maandag 6 april start het heiwerk voor het woongebouw De Premier, op de hoek van de Purmerweg en Churchillaan. 

Ontwikkelaar en belegger is de Segesta Groep uit Alkmaar. Het ontwerp is van Hooyschuur architecten & adviseurs in Wormerveer en de realisatie is in handen van Scholtens Bouw Wognum B.V.

Het nieuwe bestemmingsplan is in samenwerking met de gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris tot stand gekomen. Intermaris ontwikkelt op het naastgelegen perceel circa 36 betaalbare huurappartementen voor cliënten van Stichting Odion.

Het voormalige bedrijven- en kantorenterrein tussen het water van de Where en het groen van het Leeghwaterpark, dichtbij het centrum van Purmerend, verandert in een schitterend woongebied. Het appartementencomplex komt op de hoek van de Purmerweg en Churchilllaan en is een mooie markering voor de transformatie van het hele gebied.

Ronde entreegevel

Het ontwerp kenmerkt zich door de ronde entreegevel, de aflopende achtergevel en een prachtig atrium. Met deze vorm speelt het gebouw in op de stedenbouwkundige en landschappelijke kwaliteit van deze plek. Het nieuwe woongebouw mag echt een blikvanger worden genoemd!

Oplevering volgend jaar

Het programma bestaat uit 62 vrije sector huurappartementen over 8 bouwlagen met 2, 3 of 4 kamers, een eigen berging op de begane grond en 93 parkeerplaatsen op eigen terrein. De appartementen beschikken over riante buitenruimtes en krijgen een hoogwaardig afwerkingsniveau. De verhuur start in het eerste kwartaal van 2021 en wordt verzorgd door nader te bepalen makelaars. De Premier zal naar verwachting medio 2021 worden opgeleverd.

192 zonnepanelen

De Segesta Groep investeert in de lange termijn, gaat voor kwaliteit en heeft op duurzaamheidsgebied ook grote ambities. Er worden bijvoorbeeld op het dak van De Premier 192 zonnepanelen aangebracht die leiden tot een zeer energiezuinig gebouw.