Livestream Alonso's overtreft verwachtingen

Algemeen
Omdat een van de Facebookers Three Little Birds van Bob Marley & The Wailers aanvroeg, pakte Patricia Alonso zelf de microfoon. Achter haar Tom Loen, rechts Stephanie Schouten.
Omdat een van de Facebookers Three Little Birds van Bob Marley & The Wailers aanvroeg, pakte Patricia Alonso zelf de microfoon. Achter haar Tom Loen, rechts Stephanie Schouten. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het spontane plan om een livestream op Facebook te organiseren, om op die manier te proberen enigszins door de ellendige coronacrisis te komen, is voor Alonso's op een groot succes uitgedraaid. Zaterdagavond kon iedereen tussen negen en negen en twaalf uur tegen betaling van 10 euro een liedje aanvragen. Daarvoor in de plaats kregen de aanvragers een tegoedbon voor een consumptie. Eigenares Patricia Alonso: "Het was ongelooflijk, dit hadden we nooit verwacht."

Duizend kijkers

Het waren Stephanie Schouten en Tom Loen die de verzoeknummers live vanachter de bar van Alonso's op Facebook zongen. Met grote dank aan Don en Kees van Triple Showtechniek. In totaal bekeken ruim duizend belangstellenden de verrichtingen van het duo. Velen van hen vroegen een liedje aan. In de meeste gevallen ging de voorkeur uit naar Nederlandstalig.

Honderd euro

Patricia Alonso, die zegt geen noot te kunnen zingen, pakte voor één specifiek geval wel de microfoon. "We kregen een aanvraag voor het nummer Three Little Birds van Bob Marley & The Wailers. Daar wilde de aanvrager honderd euro voor betalen mits we het met z'n drieën zouden zingen. Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd".

Gedurende de livestream was een 5-koppig 'crisisteam' bezig om alle bedragen bij te houden, om daarna een Tikkie te sturen naar de aanvragers.

Help Alonso's door de crisis heen! Het is niet dat Patricia Alonso nu ineens achter over kan leunen, maar het was wel een toonbeeld van creativiteit. Die dus door veel Facebookers op prijs werd gesteld.

In het 'crisiscentrum' waren constant vijf mensen aanwezig om de bedragen bij te houden en Tikkies te sturen.