In 'Vrolijke post' geen nieuws over corona

Algemeen
Juliette Weiland,die voor haar opa een digitale krant maakt en deze nu ziet uitgroeien.
Juliette Weiland,die voor haar opa een digitale krant maakt en deze nu ziet uitgroeien. (Foto: aangeleverd )

PURMEREND - Juliette Weiland (25) uit Purmerend maakt tijdens de coronacrisis wekelijks de digitale krant 'Kegelplein courant' voor haar opa. De uitgave is inmiddels ook buiten de familie van Juliette opgemerkt, met als gevolg dat onder de naam 'Vrolijke post' een tweede uitgave komt. Deze wordt vanaf deze week verspreid onder bewoners van verzorgingshuizen. Dit dankzij tussenkomst van stichting Present Purmerend en na overleg met de coach van Juliette, Kim Spaan van Route 100.

Uitgave bevat juist géén nieuws over corona

Hoe het balletje is gaan rollen vertelt Martienke Oosterbaan van stichting Present Purmerend. "Kim benaderde mij met het initiatief van Juliette. En aangezien wij altijd op zoek zijn naar maatschappelijke en sociale activiteiten leek me dit een fantastisch project, zeker in deze tijd waarin ouderen in een nog groter isolement zitten dan dat velen al zaten voordat corona de wereld in haar macht had."

Al genoeg corona

De samenstelster benadrukt dat 'Vrolijke post' pertinent géén nieuws over corona mag bevatten. "Juist niet, we doen er alles aan om er een leuke en gezellige uitgave van te maken. Dat is begonnen met onze familie voor opa en dat gaan we nu uitbreiden. Want nieuws over corona krijgen we al genoeg voorgeschoteld, daar zitten de meeste mensen niet meer op te wachten. Ze willen iets leuks lezen", zegt Juliette Weiland.

Enthousiaste mensen

'Vrolijke post' en de editie voor de opa van Juliette gaan door totdat de coronacrisis teneinde is. Juliette: "We hebben net de derde editie van de Kegelpein courant gemaakt en brengen deze week de eerste 'Vrolijke post' uit. De Kegelplein courant maken wij, de familie, specifiek voor opa. Via een oproepje op Facebook hebben zich enkele enthousiaste mensen gemeld, die graag willen helpen om de 'Vrolijke post' van leuke inhoud te voorzien."

Over Route 100

Route 100, waar Juliette Weiland door Kim Spaan wordt begeleid, biedt specialistische begeleiding aan jongvolwassenen en volwassenen die moeite hebben de regie over hun eigen leven te voeren. De relatief kleine organisatie is op 1 juni 2018 door Kim, Irene Verhoeven en Sandra Schenk officieel begonnen en heeft ten aanzien van coaching en begeleiding via de Wmo een contract met de gemeente Purmerend.

De eerste editie van de externe Vrolijke post.