Romy (17) in finale Miss Beauty of NH

Algemeen
Romy Nelemans ziet een een combinatie van stewardess en modellenwerk wel zitten.
Romy Nelemans ziet een een combinatie van stewardess en modellenwerk wel zitten. (Foto: Long Joy Photography)

PURMEREND - Wanneer de eindstrijd gaat plaatsvinden hangt af van de coronacrisis. Maar dát Romy Nelemans (17) finaliste in de verkiezing Miss Beauty of Noord-Holland staat zo vast als een huis. Zoals zich nu laat aanzien staat de finale gepland voor september. Gezien haar leeftijd doet de Purmerendse mee aan Miss Teen.

Romy, geboren in Haarlem, werd onlangs gescout door een eerdere deelneemster aan de Miss Beauty-verkiezing. "Dat was via Instagram. Daarna heb ik een paar rondes gedaan. Uiteindelijk bleven er 100 meiden over, 50 voor de Miss Beauty en 50 voor Miss Teen. Na opnieuw enkele afvalraces bleven we met 17 deelneemsters aan Miss Teen over. Ja, het is hartstikke leuk om erbij te zijn", reageert Romy.

Meedoen aan Miss Beauty of Noord-Holland betekent niet alleen dat je een mooi koppie en lichaam moet hebben. Inhoudelijke bagage telt eveneens voor een belangrijk deel mee. Verder dienen deelneemsters zich met een of meerdere goede doelen bezig te houden. Romy heeft ervoor gekozen om geld in te zamelen voor de Linda Foundation.

Op de vraag of ze na de finale verder wil gaan als model zegt ze: "Lijkt me zeker een optie. Op mijn tiende heeft mijn moeder me opgegeven voor het maken van een fotoshoot en destijds vond ik dat ook heel interessant. Maar ik zou het erbij willen doen en niet afhankelijk willen zijn."

Romy Nelemans zit in het eerste jaar van de opleiding Gastheer/gastvrouw op het Horizon College. Na de 2 jaar durende opleiding wil ze dolgraag stewardess worden. "Het zou mooi zijn om daarnaast wat modellenwerk te doen. Lijkt me een leuke combinatie."

De Purmerendse doet momenteel de opleiding Gastheer/gastvrouw op het Horizon College.