Jennifer krijgt sleutel woning aan Drontermeer

Algemeen
"Heel bijzonder om in deze tijd de sleutel van je huis te krijgen." (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - "Om in deze onzekere tijd de sleutel te krijgen van je eerste woning, is heel bijzonder. Het geeft een positief gevoel en het houdt je bezig. In aanloop naar de verhuizing ben je in de weer met moodboards en spullen voor de inrichting. Dat is niet alleen erg leuk, ook een mooie afleiding."

Jennifer Laloli (27) uit Purmerend was in haar element toen Wooncompagnie haar woensdag 29 april de sleutel overhandigde van haar appartement in plan Drontermeer. ‘De overhandiging verliep in verband met de coronamaatregelen anders dan anders, maar het was evengoed een speciaal moment. Ik kan niet wachten totdat ik kan beginnen met klussen,’ aldus Jennifer. 

Een eigen stek

"Ik heb altijd met ongelooflijk veel plezier bij mijn ouders gewoond en had het thuis heel goed", vervolgt Jennifer Laloli. "Maar op een gegeven moment groeit het verlangen naar een eigen stek. Ik stond al sinds mijn achttiende ingeschreven als woningzoekende. De wachtlijsten zijn erg lang dus je kunt niet vroeg genoeg zijn. Deze woning van Wooncompagnie is voor mij ook een lot uit de loterij."

 Lift, binnentuin en zonnepanelen

Wooncompagnie realiseerde op de voormalige schoollocatie in de Purmer-Zuid 30 appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het plan Drontermeer omvat 13 startersappartementen en 17 maisonnettewoningen. Het complex beschikt over een lift en een binnentuin. De woningen zijn aangesloten op het Stadsverwarmingsnet en op het dak van het complex prijken zonnepanelen.

Woning is gunstig ingedeeld

Jennifer is meer dan tevreden over de woning. "Het huis is gunstig ingedeeld, erg licht en comfortabel. Ik heb een benedenwoning, maar deel evengoed mee in het gebruik van de zonnepanelen. Dat vind ik een goede zaak. Zo zijn we samen energiebewust bezig en besparen we op onze vaste lasten."

Iedereen leeft op afstand mee

Na de sleuteloverhandiging door de verhuisadviseur van Wooncompagnie is ze meteen begonnen met behangen en schilderen. "Ik krijg de komende tijd hulp van mijn ouders, omdat we één huishouden zijn, kan dit. Daarnaast helpen twee goede vrienden me. Zij zullen niet tegelijkertijd aanwezig zijn en natuurlijk worden de coronamaatregelen in acht genomen. Het moet zo veilig mogelijk voor iedereen." 

Gedachten verzetten

Normaal gesproken staat Jennifer voor de klas. "Ik mis de schoolkinderen en mijn dagelijkse werkzaamheden erg, maar door het klussen kan ik even mijn gedachten verzetten."