Gekonkelefoes

Column
Afbeelding
(Foto: blacksalmon - stock.adobe.com)

Corona. Er zijn van die momenten dat je het woord niet meer kunt horen, lezen of zien. Het komt gewoonweg de keel uit. En dan heb ik het nog niets eens over alle beperkende (overigens zeer terechte) maatregelen. We snakken naar de tijd dat het nieuwe normaal weer abnormaal is. De keel uitkomen, snakken naar het einde, het zal allemaal wel, maar je ontkomt er niet aan. Zet de radio aan, sla de kranten open, kijk naar de televisie of raadpleeg de moderne media.

"Kom maar op met die verkiezingen!"

Het is Corona voor en Corona na. De virologen en epidemiologen buitelen over elkaar en iedereen lijkt opeens deskundig. Ook de Amerikaanse president - die door Bert Wagendorp in de Volkskrant de ‘onorthodoxe Amerikaanse viroloog Trump’ werd genoemd - verklaart zichzelf tot Corona-deskundige.

En dan .. juist op het moment dat de Coronamoeheid weer eens toeslaat zien we Henk Krol. Altijd lachen met die man. Al sinds de tijd dat hij bij de Gaykrant de boel in de maling nam, valt er altijd wel iets met Henk te beleven. Lachen man! Eerst jarenlang als boegbeeld van 50plus een redelijk salaris opstrijken, met alle winden meewaaien en rekensommen presenteren die kant noch wal raakten. Henk zorgt altijd voor opwinding.

Eeuwige optimist

Opeens echter krijgt Henk met meningsverschilletjes te maken. Er wordt aan zijn stoelpoten gezaagd. En ja hoor … wat doet Henk? Weglopen, zetel meenemen en gewoon een nieuwe partij oprichten. Ach, ach, ach wat is dat toch smullen. Henks’ nieuwe partij heet Partij van de Toekomst. De eeuwige optimist.

'Over tot de orde van de dag, zou je denken. Corona dus. Maar nee hoor. Daar waren opeens Azarkan, Özturk en Kuzu, ofwel de fractie van Denk. Kuzu bleek zich onbetamelijk te hebben gedragen jegens een medewerkster, Azarkan zei hem dat dat niet zo netjes was en deed verder niets en Özturk werd boos. Boos omdat hij niet was gekend in het gekonkelefoes. Özturk zette Azarkan uit de partij, maar niet uit de fractie. Kuzu kondigde zijn ver

trek aan, maar bleef toch. Hoewel, in de Kamer hebben we Kuzu niet meer gezien. Misschien kunnen ze zich aansluiten bij Henks’ Partij van de Toekomst. Een beetje ‘Denkvermogen’ kan geen kwaad.

Kom maar op

Dit is allemaal roddel en achterklap op en rond het Binnenhof. Eind volgend jaar verkiezingen in Purmerend. Hoe zal het gaan met de PVV, Gemeentebelangen, SP en Hart van Purmerend? Allemaal afgesplitste ruziemakers. Trouwens, bij de AOV (ja, de zusterpartij van 50Plus) zitten allemaal overlopers. Rotgans en Neep waren VVD en Grader was PvdA. Heerlijk, heerlijk. Ik kan niet wachten.

Weg met de Corona, kom maar op met de verkiezingen.