Purmerends Museum op 2 juni weer open

Algemeen
Directeur Moncef Beekhof en medewerkers staan te trappelen om de bezoekers te ontvangen.
Directeur Moncef Beekhof en medewerkers staan te trappelen om de bezoekers te ontvangen. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Na een sluiting van ruim twee maanden opent het Purmerends Museum op dinsdag 2 juni weer de deuren voor het publiek. Een week eerder, op dinsdag 26 mei, gaat de VVV|Museumwinkel al open via de ingang aan de Peperstraat 35.

Directeur Moncef Beekhof: "We hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen zodat bezoekers op een veilige manier onze locaties en tentoonstellingen kunnen bezoeken. Allereerst openen we op 26 mei de deur van de VVV|Museumwinkel. Hierdoor kunnen we voorzichtig weer op gang komen. Op dinsdag 2 juni mag ook het museum weer open."

Een geadviseerde route door het museum moet voorkomen dat de bezoekers elkaar onnodig passeren. Op 2 juni is ook eindelijk de tentoonstelling 'De vergeten oorlog. Indische verhalen' te bezoeken. Deze zou oorspronkelijk op 3 april geopend worden. Daarnaast is nog tot en met 28 mei de expositie met werk van tekenaar en schilder Maarten Oortwijn te zien.

Vanaf 3 juli is het griezelen geblazen met de tentoonstelling 'Draken, spinnen en andere monsters'. Een tentoonstelling voor jong en oud.

Bezoekers wordt verzocht zich vooraf aan te melden via info@purmerendsmuseum.nl of telefonisch op werkdagen via 0299 472718. Men kan kiezen uit de volgende blokken: van 10.00 tot 13.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur). In het weekend is het museum open van 12.00 tot 16.00 uur. Aangeven dat men die dag komt is dan voldoende.