Leerlingen Horizon College klaargestoomd voor examen

Algemeen
Björn Folkers overhandigt een pakket aan Nicky van Tijn. die examen doet voor  zelfstandig werkend kok.
Björn Folkers overhandigt een pakket aan Nicky van Tijn. die examen doet voor zelfstandig werkend kok. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Alle eindexamenkandidaten van de horeca-opleidingen op het Horizon College kregen vandaag een pakket thuis bezorgd. Aan de hand van de ingrediënten in het pakket kunnen zij thuis oefenen om het eindexamenmenu zo goed mogelijk te bereiden. In totaal werden 120 pakketten bij leerlingen van de vestigingen Purmerend en Heerhugowaard uitgereden.

Björn Folkers is docent Horeca van het Horizon College. Hij bezorgde 15 pakketten in Purmerend en omgeving en werd in alle gevallen geconfronteerd met leerlingen die stonden te trappelen om de pakketten in ontvangst te nemen. Zodat ze zo snel mogelijk aan de slag konden voor het in juni te starten examen.

"Het thuis bezorgen is een initiatief van de afdeling Horeca. De leerlingen hebben in verband met de beperkingen ongeveer zeven weken niet kunnen koken. En op 9 juni staat het eerste praktijkexamen op de rol dus je kunt je wel voorstellen dat ze hartstikke blij waren met ons bezoek", aldus Björn.

De pakketten waren samengesteld op voorspraak van de leerlingen van de niveaus 2 en 3. Zij hadden een bestellijst ingeleverd. "Natuurlijk wel een lijst die moest voldoen aan enkele voorwaarden die wij vooraf hebben opgesteld", verduidelijkt Folkers.