De ‘golden oldies’ zijn terug op het veld

Algemeen
Het was voor de deelnemers aan Golden Sports fijn weer samen te kunnen bewegen.
Het was voor de deelnemers aan Golden Sports fijn weer samen te kunnen bewegen. Foto: Han Giskes

PURMEREND – Het mocht weer vorige week dinsdag. Na de wekenlange onderbreking kwamen de ‘golden oldies’ weer bij elkaar voor een heerlijk uurtje sport en bewegen. Sinds een jaar verzorgt Spurd elke dinsdagochtend in de Wheermolen en elke donderdagochtend in de Gors een sportuurtje buiten voor senioren, onder leiding van een buurtsportcoach.

Op de dinsdagochtend is dat Cindy Schmidt. “Iedereen was ontzettend blij elkaar weer te zien, het was echt een cadeautje”, vertelt zij. “Het was ook erg leuk dat de groep tijdens de lockdown met elkaar in contact is gebleven, er is een hecht groepsgevoel.”

Anderhalve meter

Tijdens de lessen heerst er een strikt anderhalve meter protocol. Cindy: “Daarnaast neemt iedereen zijn eigen tasje mee met de materialen die we gebruiken tijdens de les. Zo kun je de lessen toch laten plaatsvinden. Gelukkig maar, want het is voor senioren erg belangrijk dat ze een beetje pittig in beweging blijven.” De lessen zijn gebaseerd op het landelijke concept Golden Sports en speciaal opgebouwd voor senioren met een focus op balans, kracht, lenigheid en het sociale aspect.

Proefles

De les in de Wheermolen op dinsdag zit vol, in de Gors op de donderdag is er nog plaats van 10.00 tot 11.00 uur. Mensen die een keer een proefles willen volgen kunnen zich opgeven via info@spurd.nl of bellen naar 0299 418100.