Purmerend 2 juni op tv in Nieuwsuur

Algemeen
Dick Blokker laat Nieuwsuur de mooie plekjes zien in Purmerend.
Dick Blokker laat Nieuwsuur de mooie plekjes zien in Purmerend. Foto: Han Giskes

UPDATE 2: Helaas gaat uitzending van het item ook op 2 juni niet door. De nieuwe datum is 3 juni ..  We proberen je op de hoogte te houden!

UPDATE: De uitzending van dit item op 2e pinksterdag werd uitgesteld naar 2 juni. Ook om 21.30 uur op NPO2. 

PURMEREND - De mooiste plekjes van Purmerend zijn op tweede pinksterdag om 21.30 uur te zien in Nieuwsuur op NPO2. Niemand minder dan Dick Blokker, al vele jaren Gildegids in Purmerend, bevlogen verteller en voorzitter van het 4-5 mei comité stond hiervoor de cameraploeg te woord.

Een paar jaar geleden gaf Dick Blokker tijdens de boekpresentatie van het boek 'Onderschat Nederland' een voordracht over het moois van Purmerend. In dat boek, waarin 80 onontdekte plekken in Nederland werden belicht, was ook een hoofdstuk gewijd aan onze marktstad. En als Gildegids wist Dick natuurlijk precies waar al dat bijzondere van Purmerend te vinden was. Over dit event schreef hij een column in Regio Zaken onder de kop: Purmerend steeds meer de place to be! Groot was de verrassing toen hij deze week opeens gebeld werd door Nieuwsuur. Zij wilden een item maken over mooie, rustige plaatsen in Nederland die nog niet door hordes toeristen onder de voet werden gelopen. Via het boek van Samwel hadden ze drie plaatsen gevonden: Borssele, Giethoorn en.. . Purmerend!

Te zien 1 juni, 21.30 uur in Nieuwsuur op NPO2

Het gaat snel in de tv-wereld dus een dag later, woensdagochtend, stond Dick met de cameraploeg op de Melkwegbrug. "Ze hadden zelf een aantal plekken benoemd die ze wilden laten zien. Dat waren de Koemarkt, de Kaasmarkt en een stukje nieuwbouw", vertelt hij. "Daarvoor vond ik de Melkwegbrug erg geschikt. Het is niet alleen een bijzondere brug maar hij geeft mooi uitzicht op Weidevenne en de bouwactiviteiten daar. Op de Koemarkt heb ik ze het handjeklap voorgedaan, zoals dat vroeger plaatsvond op de veemarkt, dat doe ik ook altijd in mijn rondleidingen. Ze hebben een uur gefilmd, wat waarschijnlijk zal worden terug gebracht naar een paar minuten in de uitzending. Maar ze waren erg enthousiast, en het is natuurlijk mooie promotie voor onze stad."

Kijken dus!