Purmerendse organisatoren: "Eurospoor in oktober 2021"

Algemeen
Volgend jaar kunnen liefhebbers van modeltreinen weer terecht in de Jaarbeurs.
Volgend jaar kunnen liefhebbers van modeltreinen weer terecht in de Jaarbeurs. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND/UTRECHT - Leo en Chitra Hendriksen uit Purmerend organiseren sinds 1993 jaarlijks het Internationaal Modelspoor Evenement Eurospoor in oktober in de Utrechtse Jaarbeurs. Vanwege de maatregelen in het kader van Corona is de edtie van dit jaar uitgesteld tot 29, 30 en 31 oktober 2021.

Eurospoor staat synoniem voor alles wat met modeltreinen te maken heeft. Rond 15.000 volwassenen en kinderen kunnen 3 dagen lang genieten van 50 van de meest schitterende modelbanen ter wereld, tot in details nagebouwd.

27e Eurospoor

Daarnaast zijn er ontelbare stands en verkoopkraampjes met modeltreinen en bijbehorende zaken als landschappen, gebouwen en niet te vergeten de technische noviteiten voor digitale besturing. Het festijn is de vrucht van een jaar lang hard werken door Leo en Chitra Hendriksen die dit jaar hun 27e Eurospoor editie zouden afleveren.

Sabbatical

Het toeval wil dat Leo en Chitra juist vorig jaar een sabbatical year hebben genomen. Een jaartje rust na 26 jaar achter elkaar in sneltreinvaart organiseren. Nog voordat de ene editie volbracht was, werd al begonnen met de voorbereidingen voor de volgende. Er was geen rustmoment en in 2019 besloten zij om dat jaar pauze te nemen. 

Vandaag blijkt dat deze bijzondere timing ertoe leidt dat de hobbyisten en dagjesmensen een tweede achtereenvolgende jaar Eurospoor zullen moeten ontberen, want ook dit jaar zal Eurospoor, nu door de pandemie, niet plaats vinden. 

Op de beurs is alles te vinden op het gebied van modelspoor.