Wij Love You Drive Thru

Algemeen
Inloophuis WIJ-allemaal deelt cadeautasjes uit aan alle vrijwilligers.
Inloophuis WIJ-allemaal deelt cadeautasjes uit aan alle vrijwilligers. (Foto: Rodi Media/M. Korver)

PURMEREND - Elk jaar organiseert inloophuis WIJ-allemaal een vrijwilligers barbecue om alle vrijwilligers te bedanken voor hun geweldige inzet van het afgelopen jaar. Dit jaar zijn de mogelijkheden beperkt, maar niets is onmogelijk.

'Zonder de vrijwilligers heeft het inloophuis geen bestaansrecht, het hartverwarmend te zien hoe zij er ook in deze bijzondere tijd waren voor onze gasten. Maar ook voor elkaar. Een groot compliment voor het vrijwilligersteam!' aldus Wendy Kok, hoofd-coordinator bij WIJ-allemaal. 'Vrijwilligers zijn bij het inloophuis is niet vrijblijvend en er wordt op elkaar gerekend. Om er te zijn voor onze bezoekers moet er onderling vertrouwen zijn en moeten vrijwilligers zich veilig voelen bij elkaar, dan pas kunnen zij er voor onze gasten zijn. Als vrijwilliger geef je, maar krijg je ook een hoop terug. Ik ben onwijs trots op dit mooie vrijwilligersteam. Aan het einde van elke dag loop ik met een goed gevoel weer bij het inloophuis naar buiten. Dit werk geeft veel voldoening, daar doe je het voor.'

Wendy Kok, Hoofd-coordinator bij WIJ-allemaal heeft samen met coordinator Werkgroep Evenementen Chantal Estourgie, bedacht om dit jaar een heuse 'WIJ Love You Drive Thru' te organiseren om de vrijwilligers te bedanken voor het inzet.

Je hoeft het niet alleen te doen

Je hoeft het niet alleen te doen, de slogan van inloophuis WIJ-allemaal, die slogan geldt niet alleen voor de gasten, maar ook zeker voor alle vrijwilligers. 72 vaste vrijwilligers en 16 gastvrouwen, dat is hoeveel mensen er wekelijks of maandelijks klaarstaan om alle gasten bij inloophuis WIJ-allemaal weer in hun kracht te laten staan. Dit kan doormiddel van een individueel gesprek met één van de professionele vrijwilligers voor bijvoorbeeld rouwverwerking of advies van de oncologische verpleegkundige. Maar ook op het gebied van creativiteit en ontspanning heeft het inloophuis een hoop te bieden. Naaste het vaste vrijwilligersteam kan het inloophuis ook rekenen op vrijwilligers die zich inzetten bij evenementen zoals de zomerfair, modeshow of verwendag.

Motivatie

Ons Streekblad sprak met een aantal vrijwilligers om te kijken wat deze dames motiveert om elke week voor een ander klaar te staan.

Prachtig platform

Jannie wilde iets betekenisvol gaan doen zodra zij stopte met weken. Iets waarbij zij andere kon helpen in een moeilijke periode. In eerste instantie verdiepte ze zich om als in hospice aan de slag te gaan, wat ze uiteindelijk toch te heftig vond. Vier jaar geleden is zij aan de slag gegaan als gastvrouw. 'Het komt heel erg binnen als andere hun verhaal over kanker bij je kwijt kunnen. Elke dag weet ik weer waarvoor ik het doe. Het is geweldig om deel uit te maken van een platform dat mensen de mogelijkheid geeft om hen in deze moeilijke periode bij te staan, op wat voor manier dan ook'.

Voldoening

Debby is bij het Inloophuis WIJ-allemaal begonnen als vrijwilligster. 'Een aantal jaar geleden heeft een vriendin na een ziekte besloten euthanasie te plegen. Ik hield het gevoel over dat ik nog meer voor haar had willen doen. Daarom had ik de behoefte om er hier ook voor anderen te zijn' vertelt Debby. 'Het Inloophuis geeft mij nu veel voldoening. Naast het ziektebeeld zijn er nog zo veel andere aspecten in het leven waar mensen hun ei over kwijt willen'. Naast haar normale baan is Debby één ochtend als gastvrouw aanwezig in het Inloophuis en helpt daarnaast ook bij verschillende evenementen.

Betekenisvol

De meest bekende vrijwilliger bij inloophuis WIJ-allemaal is Nel. Nel is al ruim dertien jaar bij WIJ-allemaal betrokken als vrijwilliger. In eerste instantie kwam Nel bij WIJ-allemaal terecht omdat zij zelf kanker kreeg. 'Het was zo indrukwekkend wat het inloophuis voor mij heeft betekend in deze periode, dit wilde ik doorgeven aan een ander'. Vanaf haar pensioen is Nel drie dagen per week als vrijwilliger in het inloophuis te vinden en voor vele gasten van het inloophuis een bekend gezicht.

'Wij Love You Drive Thru'

Ondanks dat vele horecaondernemingen zelf misschien een kleine crisis hebben opgelopen de afgelopen maanden, zijn er toch weer een hoop lokale horeca ondermeningen zo willig geweest om mee te werken aan het prachtige borrel pakket dat WIJ-allemaal vandaag tijdens de 'Wij Love You Drive Thru' aan de vrijwilligers aanbied. In het borrelpakket zit onder andere tegoedbon voor een ijsje bij Multi ijs en heeft Het Hoedje van de Koningin een tegoedbon toegevoegd voor een kopje koffie met gebak.

Inloophuis WIJ-allemaal wil de Waterlandse Uitdaging bedanken voor het meedenken en contact leggen tussen ondernemers en bedankt de sponsoren die aan het borrelpakket een bijdrage hebben geleverd. Kriti, Spijkerman, Bonte Koe, Brasa, Hoedje van de Koningin, Multi ijs, Beemster Kaas en Waterlandse uitdaging, bedankt!

Met dit mooie weer kwamen alle vrijwilligers op de fiets om hun tasje op te halen.
Vrijwilliger Nel haalt ook haar tasje op bij inloophuis WIJ-allemaal.