Tommie van Eck nieuwe directeur de Purmaryn

Algemeen
De nieuwe directeur van de Purmaryn.
De nieuwe directeur van de Purmaryn. (Foto: H.L. Bekkema)

PURMEREND - Per 1 september wordt Tommie van Eck de nieuwe directeur van Theater de Purmaryn. Hij volgt hiermee Miep Boerkamp op die dit najaar met pensioen gaat.

Miep Boerkamp is sinds 1990 aan theater de Purmaryn verbonden als programmeur en sinds 2005 als directeur. Het theater is onder haar bezielende leiding gegroeid tot een ontmoetingsplek voor vele inwoners van Purmerend en omgeving. Zij gaat dit najaar met pensioen en draagt ‘haar’ Purmaryn met vertrouwen over aan Van Eck.

Thomas Rap

Tommie van Eck (1976) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was eerder hoofdredacteur van uitgeverij Thomas Rap, zakelijk leider van Comedytrain/Toomler en tourneeplanner bij theaterbureau De Mannen (m/v).

"Ik verheug me"

In een reactie zegt Tommie van Eck: "Theater de Purmaryn heeft door de jarenlange toewijding van Miep Boerkamp een unieke positie verworven in de stad Purmerend, in Waterland en in de regio Groot-Amsterdam. Even bevlogen als persoonlijk betrokken heeft Miep al die jaren het theater geleid. Ik kijk er naar uit om samen met alle medewerkers de toekomst van De Purmaryn vorm te geven. Ik verheug me erop om onderdeel te mogen zijn van deze prachtige organisatie."

De afscheid nemende Miep Boerkamp is sinds 1990 betrokken bij het theater. Eerst als programmeur, daarna als directeur.