Badminton in de open lucht went snel

Algemeen
De leden van de club zijn enthousiast over het spelen in de buitenlucht.
De leden van de club zijn enthousiast over het spelen in de buitenlucht. (Foto: Badminton Vereniging De Gors)

PURMEREND - Badminton Vereniging De Gors speelt al een aantal weken buiten badminton. “Door het corona virus en de aanstaande zomervakantie is de sportzaal gesloten. Daarom beoefenen we onze sport nu buiten.” Dat zegt Marloes Smit, voorzitter en initiatiefnemer. “Met speciale shuttles voor buiten is dit prima te doen en geeft meteen een beetje vakantiegevoel.” In de zomervakantie stelt de vereniging de activiteit ook open voor niet-leden.

Badminton Vereniging De Gors is een recreatieve vereniging waar gezelligheid voorop staat. De vaste speelavond is maandag waar tussen 19.30 en 22.30 uur op basis van vrije inloop kan worden gespeeld. Locatie is Sportzaal De Kraal in de Weidevenne.

Gedurende de coronatijd werd door veel leden de wekelijkse dosis beweging en het contact gemist. Dat was genoeg reden om na de verruimde maatregelen in mei, van start te gaan met badminton in de open lucht. Het initiatief bevalt zo goed dat de hele zomervakantie doorgespeeld wordt.

Vooralsnog stond de activiteit alleen open voor leden. Echter, de vereniging wil graag meer mensen laten kennismaken met badminton. Altijd al een keer willen proberen of badminton een sport is die bij jou past? Dit is de kans om dit vrijblijvend te ervaren.

Aanmelden is wel noodzakelijk. Tijdens de zomervakantie wordt gespeeld van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur op een openbaar grasveld in Purmerend. Aanmelden en/of informatie via voorzitter.degors@gmail.com