Frits Hamann nieuwe voorzitter WIJ-Allemaal

Algemeen
Bestuur WIJ-Allemaal onder leiding van Frits Hamann.
Bestuur WIJ-Allemaal onder leiding van Frits Hamann. (Foto: M. Korver)

PURMEREND - Na drie jaar voorzitter te zijn geweest van stichting WIJ-allemaal liep de termijn van Geoffrey Nijenhuis als voorzitter op 1 mei af. in mei 2017 nam Geoffrey het stokje over van zijn vader, Vincent Nijenhuis, en heeft samen met het bestuur aan verdere professionalisering van WIJ-Allemaal gewerkt.

Gedurende deze jaren heeft Geoffrey voortgebouwd op een goede basis van het bestuur en directie. Een belangrijk moment in zijn voorzitterschap was de aanstelling van Wendy Kok als Hoofd Coordinator. Daarnaast had hij veel aandacht voor zaken als de AVG, PR en een gezonde financiële toekomst. "WIJ-Allemaal is Geoffrey veel dank verschuldigd', aldus het bestuur. Helemaal verlaat Geoffrey de stichting niet. Hij zal aan het inloophuis verbonden blijven als ambassadeur.

Nieuwe voorzitter

Per 1 Juni heeft Geoffrey de voorzittershamer doorgegeven aan Frits Hamann. Wendy Kok kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe voorzitter. "Tijdens het eerste kennismakingsgesprek werd al snel duidelijk dat Frits past in het WIJ-Allemaal team. We doen het met elkaar en voor elkaar. De slogan van het inloophuis is niet voor niets 'je hoeft het niet alleen te doen'. Dat geldt ook zeker voor onze vrijwilligers. Of het nu gaat om de tuinmannen of de masseuses, zonder ieders inzet geen inloophuis. Met Frits als voorzitter gaan we deze mooie ontmoetingsplek midden in de samenleving voorzetten en onze bezoekers ondersteunen met alle facetten die het inloophuis te bieden heeft."

Motivatie

Frits Hamann verheugt zich op het voorzitterschap. ''Naast mijn professionele leven ben ik altijd actief geweest in het verenigingsleven. Enerzijds als invulling van een hobby anderzijds omdat ik van betekenis wil zijn voor de maatschappijen mijn mede mens. Zo brengt mij het lidmaatschap van de rotary de mogelijkheid om service te leveren aan de maatschappij. WIJ-Allemaal kwam op mijn pad en de doelstelling sprak mij enorm aan. Deze (ex)kankerpatiënten belanden in een zwart gat en weten niet goed hoe dan verder. Het inloophuis biedt hun de mogelijk met gelijkgestemde te praten en te delen, maar ook begeleiding te krijgen op bijvoorbeeld oncologisch vlak of bij rouw. Omdat dat allemaal mogelijk te maken is een goede organisatie noodzakelijk, daar wil ik graag als bestuurslid en voorzitter mijn steentje bijdragen", aldus de kersverse voorzitter.

Geoffrey Nijenhuis wordt bedankt na drie jaar voorzitterschap.