Galapremière op de Nieuwe Wereld

Algemeen
Alle piekfijn in gala gestoken kinderen en meester Matthijs poseerden nog één keer voor de fotograaf.
Alle piekfijn in gala gestoken kinderen en meester Matthijs poseerden nog één keer voor de fotograaf. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Vanochtend was op openbare basisschool de Nieuwe Wereld de galapremière van de film van de musical Jungle Beet. Deze is gemaakt door de leerlingen van groep 8B. Naar aanleiding van de coronamaatregelen ontkwamen ook zij niet aan een aangepast afscheid van hun school. Maar wel eentje in stijl, zo bleek al vroeg op de dag.

Terwijl het jaarlijkse afscheid op elke school een even groot als emotioneel feestje wordt, mochten er dit keer geen ouders aanwezig zijn bij de uitvoering. Maar daar had Nancy Mayer, een van de ouders, goed over nagedacht.

Alle jongens en meisjes waren gekleed in gala. Zij werden in drie ritten per limousine op het schoolplein afgeleverd. Daar stonden alle ouders hen met foto-, film- en mobiele camera op te wachten. Verder werden ze verwelkomt door de andere kinderen van de school. Zij zwaaiden de leerlingen van groep 8 uit en vormden een haag naar de rode loper.

Last but not least zorgde Meester Matthijs voor de slagroom op de taart door alle leerlingen een glaasje 'champagne' aan te bieden. Discomuziek maakte het geheel compleet. Kortom, een stijlvol afscheid om nooit te vergeten.