Rode loper wordt drie dagen breed uitgerold voor medewerkers in de zorg

Algemeen
Ziekenhuismedewerkers kregen rond Pasen al massaal applaus en een tas met lekkers tijdens een actie van de Vrienden van Purmerend.
Ziekenhuismedewerkers kregen rond Pasen al massaal applaus en een tas met lekkers tijdens een actie van de Vrienden van Purmerend. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND – Hanneke Otte is 37 jaar werkzaam geweest in de zorg en heeft gedurende die lange periode allerlei disciplines binnen de zorg bediend. Als geen ander kan ze een voorstelling maken wat zorgmedewerkers de afgelopen maanden hebben meegemaakt. “Tot in het diepst van mijn hart was en ben ik nog steeds geroerd. De manier waarop de mensen in de zorg de afgelopen maanden hebben gewerkt, vergt het uiterste van jezelf”, aldus Hanneke.

door John Bontje

Om die reden rollen zij en Stephanie Roovers de rode loper uit tijdens de gratis 'De Zorgers Verzorgd Dagen', op 16, 17 en 21 juli. Voor alle mensen die in de zorg werken. Variërend van ziekenhuismedewerkers tot zij die die werkzaam zijn in de verpleeghuizen, psychiatrie, thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg.

Geen mondkapjes

“Met alle respect, voor zorgmedewerkers in de ziekenhuizen en op de IC’s is er al het nodige georganiseerd. De mensen voor wie wij dit doen hebben niet met mondkapjes en handschoenen gewerkt, maar wel met mensen die regelmatig een liefhebbende arm nodig hebben”, verklaart Hanneke de doelgroep.

De Purmerendse heeft zich de afgelopen maanden het lot van zorgmedewerkers enorm aangetrokken. “Die mensen zijn puur op adrenaline doorgegaan. Dat kan ook zolang het blijft stromen. Als dat eenmaal gaat afnemen, kan het niet anders of de burn outs nemen hand over hand toe. Ik vrees dan ook met grote vrezen voor de komende maanden. En dat in een sector waar medewerkers, die het recht vanuit hun hart doen, toch al tot op het bot worden beknot in hun taken en mogelijkheden. Ik vind dat schrijnend. Daarom vinden wij het niet meer dan onze plicht om voor deze mensen verwendagen te organiseren. Zodat ze in staat zijn om de overtollige stress even van zich af te schudden.”

In september weer

Hanneke Otte is momenteel coach in rouw- en verlieservaringen. Daar ligt ook de link met collega Stephanie Roovers. “We hebben bedacht dat we het samen gaan doen, maar dat ik de kar in Purmerend trek en Stephanie doet dat in haar woonplaats Hilversum. En dan help ik haar. Ik kan nu alvast vertellen dat we het in september weer gaan doen, want we krijgen al zoveel aanmeldingen.”

De afgelopen weken heeft Hanneke uitgebreid gelobbyd om sponsors te werven. De reacties waren overweldigend. Mede dankzij die inbreng kunnen de deelnemers aan de Zorgers Verzorgd Dagen een mooi programma tegemoet zien. Na een warm welkom met koffie of thee met gebak kan men in kleine groepen workshops volgen. Zo is er een kledingstyliste, Er worden kleuranalyses gegeven, men krijgt stress releasetips en iemand geeft handmassages. Bovendien is er live-muziek en krijgt iedereen na afloop een goodiebag met kortingsvouchers voor onder meer welness, horeca, theater, yoga balance enzovoorts.

Oproep

Hanneke Otte en Stephanie Roovers hopen dat hun concept in andere steden en gemeenten in het land wordt gekopiëerd. En bij de een na laatste alinea: een punt achter gekopiëerd. Kent u iemand die werkzaam is in de zorg en die hard toe is aan ontspanning, attendeer hem of haar op deze gratis verwendagen. Zij kunnen mailen naar ottehanneke35@gmail.com

De Zorgers Verzorgd Dagen worden mede mogelijk gemaakt door: Banketbakkerij Mastenbroek, Boekhandel Het Leesteken, Ina Flora Bloemisterij, Kozee Eten &b Drinken, Rotary Club Purmerend, Schipper Verhuur, Sporting De Gors, Vink Grafische Vormgeving en Welness Fort Resort Beemster. Voor de editie van september houdt het organiserende duo zich aanbevolen voor geïnteresseerde sponsors. Voor meer informatie zie de flyer die deze week in het Purmerends Nieuwsblad/Purmerend op Zondag is afgedrukt. 

Initiatiefneemster Hanneke Otte.