Rooie Sien 2.0: nieuwe stap voor horecafamilie

Algemeen
Jeffrey, 3e van links, en rechts van hem zijn moeder Nicole, tussen het team.
Jeffrey, 3e van links, en rechts van hem zijn moeder Nicole, tussen het team. Foto: aangeleverd

PURMEREND – Vanavond heropent Rooie Sien op de Koemarkt, in een volledig nieuw, luxe jasje én met professionele keuken. Een gezellige plek waar je kunt eten, drinken én dansen. Een nieuwe stap voor Jeffrey Post, telg uit een Purmerendse horecafamilie met een lange geschiedenis die bijna een halve eeuw geleden begon in ‘t Paradijs aan de Westerstraat.

Vandaar maakte hij acht jaar geleden de overstap naar de Koemarkt, met eerst Rooie Sien en daarna, met de familie, Tante Fietje. Tussendoor stond Jeffrey aan de wieg van het Jordaanfestijn wat inmiddels is uitgegroeid tot een jaarlijks Purmerends event in het Leeghwaterpark. Gezelligheid, Nederlandstalige muziek, en het feestgevoel zijn de kernwoorden, maar ondertussen speelt hij, samen met zijn moeder Nicole en tante Nannet (45 jaar in dienst!) met wie hij de zaken bestiert, aardig in op de tijdgeest.

Combinatie maken met eten

“De Koemarkt is de laatste jaren veranderd”, geeft hij aan. “Voorheen had je vooral cafés en aparte restaurants, maar nu zijn ook de cafés steeds meer restaurant. Zeker toen de corona losbrak kwam het feit dat wij geen keuken hadden pijnlijk naar voren. Eigenlijk wilden we al langer de combinatie maken met eten, maar dan wel in de sfeer die bij ons past. De coronacrisis heeft dat versneld. 

Gezelligheid voorop

Gezelligheid en samen zijn staat bij ons voorop, dus legden we de focus op shared dining met kleine gerechtjes, en hebben we bijvoorbeeld voor op het terras tafelbarbecues beschikbaar. Het interieur gaven we een luxere, grand café-uitstraling waarmee we ook een wat oudere doelgroep willen aanspreken. Dus gezellig een hapje doen, blijven hangen aan de bar en dan ’s avonds de stoelen aan de kant en dansen. De live muziek op zondag waar Rooie Sien bekend om staat zetten we vanzelfsprekend voort, de gezelligste zondag van Purmerend!”

Jordaanfestijn

Tijdens het gesprek wordt de laatste hand gelegd aan het interieur. De familie heeft met de verbouwing het beste gemaakt van de stille maanden. Niet alleen waren de cafés gesloten, ook de zesde editie van het Jordaanfestijn dat op 12 september gepland stond, moest worden gecanceld. Een festijn dat ook tot Jeffrey’s eigen verrassing is uitgegroeid tot een groots evenement en dat hij nu samen met Dario en Patrick jaarlijks organiseert. 

Naar 2021

De laatste editie trok zo’n 6000 bezoekers, waar het ooit begon op het Slotplein tegenover het Paradijs met 3.500 mensen. “Dat was al teveel daar, het barstte uit zijn voegen, maar we hadden dan ook op zo’n duizend mensen gerekend”, lacht hij. “Het is een echt Purmerends feest geworden. Zelfs wanneer je niet van die muziek houdt is het toch leuk.” De line-up voor dit jaar was al geregeld, en wordt nu doorgeschoven naar 2021. “Jammer, maar het is niet anders. We willen nog wel proberen of het mogelijk is in november hier een tentfeest te geven op de Koemarkt, maar het is afwachten hoe de situatie dan is.”

Uitgaan lijkt meer bijzonder

In ieder geval start hij weer met een positief gevoel met het nieuwe Rooie Sien. De inrichting is prima ingesteld op de huidige regels, met de knusse ronde banken van rood pluche, met scherm ertussen, de verspreide zitjes voor twee en de vele plekken aan de bar. Hij heeft er alle vertrouwen in. “Mensen willen graag. Het lijkt, zoals we bij Tante Fietje zien, alsof mensen uitgaan nu als meer bijzonder ervaren dan voorheen. Ze komen netter gekleed, halen alles er uit, het is echt beregezellig.”