Zorgmedewerkers in de watten gelegd

Algemeen
De zorgmedewerkers mochten over de rode loper naar binnen. Rechts Hanneke Otte.
De zorgmedewerkers mochten over de rode loper naar binnen. Rechts Hanneke Otte. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Vandaag worden de zorgmedewerkers in de watten gelegd en getrakteerd op een paar dikverdiende verwenmomenten. Ze zijn uitgenodigd in het gebouw van het Wooncollectief in de Gors. Hier schotelen de initiatiefnemers Hanneke Otte en Stephanie Roovers hen een hartverwarmend programma voor. 

De rode loper wordt voor hen uitgelegd en boven de ingang hangt een bord met de alles zeggende tekst Zorgers Welkom. Na een inleidend praatje, een voorstelrondje en een kop koffie met taart splitsen de deelnemers zich op en nemen ze deel aan diverse workshops.

Hanneke en Stephanie waren van mening dat de zorgmedewerkers wel een stevig hart onder de riem verdienen. "De mensen hebben de afgelopen maanden onder moeilijke en soms ook gevaarlijke omstandigheden zoveel mooi werk verricht, dat we het min of meer onze plicht vonden om voor deze kanjers iets te doen", vertelt Hanneke Otte.

Zij en Stephanie heten de komende dagen nog meer groepen zorgmedewerkers welkom. De dagen zijn mede mogelijk gemaakt door een flink aantal sponsors.

Na een kop koffie met taart en een inleidend praatje kregen de deelnemers workshops aangeboden.