Nu de beurt aan Wheermolen-Oost

Algemeen
Afgelopen dinsdag was de eerste drukbezochte bewonersbijeenkomst.
Afgelopen dinsdag was de eerste drukbezochte bewonersbijeenkomst. (Foto: Ces Bandt)

PURMEREND - Na het westelijk deel van Wheermolen wordt nu het deel aan de oostkant grondig opgeknapt. Na een intensieve voorbereidingsperiode, waarin onder andere werd gesproken met bewonersgroepen en het afleggen van huisbezoeken, heeft Intermaris een zogeheten Globaal Ontwikkelplan opgesteld. Dit met het doel de renovatieperiode voor de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken.

Eén ding staat vast. Net als in Wheermolen-West zal na de grote klus weinig meer herinneren aan de wijk die het nu is. En dat wordt tijd, zeker gezien het feit dat de wijk in de loop der jaren flink is verouderd en op sommige plekken verpauperd. 

Aannemer aan de slag

De flat aan de Rudolf Garrelsstraat is als eerste aan de beurt. Deze wordt in bewoonde staat grootschalig gerenoveerd. Weliswaar is er enige vertraging opgetreden, maar over twee tot drie weken gaat aannemer Hemubo aan de slag. Vervolgens wordt de flat aan de Gouwzeestraat aangepakt. Aansluitend volgen de Anne Franklaan 521 tot en met 785 en de Citerstraat 106 tot en met 370.

Inmiddels weten de bewoners van de Boeierstraat, Pluutstraat en Schokkerstraat dat hun (laagbouw)woningen over en paar jaar worden gesloopt. Dit bracht met name bij de bewoners van het eerste uur onrust en verdriet. Intermaris is er echter van overtuigd dat sloop de enige optie is.

Verhuizen naar Wherepark

De bewoners van de lage flat aan de Gouwzeestraat hebben dezelfde mededeling gekregen, al zal de sloop hiervan nog wel enige tijd duren. Intermaris heeft hen gevraagd of er behoefte bestaat om te verhuizen naar een nieuwbouwwoning in het Wherepark. Tot dusverre hebben zestien gezinnen besloten de overstap naar West te maken. Sterker nog, de meesten hebben de sleutels van de nieuwe woning al gekregen en de eerste verhuizingen zitten er op.

Medio 2023 zijn de woningen aan de Pampusstraat en korte Vrouwenzandstraat aan de beurt. Ook deze worden gesloopt en maken plaats voor nieuwbouw. Dit zal naar verwachting pas rond 2028 gebeuren. Tot die tijd moeten bewoners er blijven wonen en treedt een planning voor onderhoudswerkzaamheden in werking.

Drie bewonersbijeenkomsten

De komende weken zijn er nog bewonersbijeenkomsten in de buitenlucht. Op woensdag 29 juli tussen 14.00 en 16.00 uur op het grasveld tussen Roggebotstraat 35-45 en 57-67. Donderdag 6 augustus tussen 10.00 en 12.00 uur op het schoolplein tussen de Luitstraat en Citerstraat. En op vrijdag 14 augustus van 14.00 tot 16.00 uur voor de Anne Frankflat Het Dagboek

Voor vragen en/of aanvullende ideeën kunnen bewoners van Wheermolen-Oost telefonisch contact opnemen met het Klantcontactcentrum van Intermaris, 088 25 20 100. Mailen kan ook, naar wheermolenoost@intermaris.nl   

Meer informatie is te vinden op www.intermaris.nl/wheermolenoost

De lage flat aan de Gouwzeestraat wordt over een paar jaar gesloopt.
De woningen aan de Boeierstraat maken plaats voor nieuwbouw.
De korte Vrouwenzandstraat.
Een van de flats.