Kunstenaars tonen werk in etalage VVV Museumwinkel

Algemeen
Schilderij van koeien op de Koemarkt met De Doele als achtergrond.
Schilderij van koeien op de Koemarkt met De Doele als achtergrond. (Werk: Lies Reurekas )

PURMEREND - Het Purmerends Museum en Kunstcollectief Purmerend hebben de handen ineen geslagen en presenteren vanaf woensdag 5 augustus maandelijks werk van een lokale kunstenaar in de etalage van de VVV | Museumwinkel in de Peperstraat 35. 

In Purmerend zijn niet veel plekken waar hedendaagse kunstenaars hun werk kunnen tonen aan een breed publiek. Om die reden stelt het Purmerends Museum een van de twee etalageruimtes van de VVV|Museumwinkel aan de Peperstraat beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om daar maandelijks een lokale kunstenaar te tonen met een of meerdere werken.

Directeur Moncef Beekhof: “Een stad die zich cultureel wil profileren moet niet alleen kijken naar de eigen geschiedenis, maar ook naar wat er op dit moment wordt gemaakt. Voor veel kunstenaars is het lastig om zichtbaar te zijn. Met deze samenwerking hopen we daar aan te kunnen bijdragen.”

Kunstcollectief Purmerend is een stichting waar tientallen kunstenaars uit Purmerend lid van zijn. Het organiseert jaarlijks zowel de Kunstroute als de Etalageroute en streeft ernaar om kunstenaars uit de stad een podium te geven en aandacht voor beeldende kunst te stimuleren.

Voorzitter Mark de Vries: “Als collectief staan we samen sterker, kunnen we leren van elkaar, samen activiteiten organiseren, samenkomen, samen exposeren en waar nodig samenwerken.”

Deze maand is als eerste kunstenaar Lies Reurekas aan de beurt met haar schilderij De Doele uit 2019. In de VVV|Museumwinkel is meer informatie over de kunstenaar en het werk van die maand te vinden.