UPDATE

Cadeaukaart Purmerend Winkelstad officieel gelanceerd

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

PURMEREND - De Purmerend Winkelstad cadeaukaart is vanochtend officieel gelanceerd in de pop-up store in het Eggert winkelcentrum. De unieke kaart met cadeau- en betaalfunctie is vanaf vandaag bij zo’n 60 winkels in heel Purmerend te besteden. Richard Gort, voorzitter van de Purmerendse Centrum Ondernemers (PCO) en Purmerend Winkelstad, is blij dat al zoveel winkels zijn aangesloten. “Het aantal punten loopt met de dag op. Het is mooi dat we met de kaart een ideaal bindmiddel hebben tussen retail en horeca aan de ene kant en de consument aan de andere kant.”

Black Friday Night, Paasbest Purmerend en de Summer Sale zijn enkele voorbeelden van activiteiten die de afgelopen jaren veel bezoekers richting binnenstad lokten. Met de cadeaukaart hebben de bedenkers en andere direct betrokkenen bewust gekozen voor de opzet om winkels, horeca en aanverwante bedrijven in de hele stad, inclusief Beemster, in het verhaal mee te nemen.

Collectief

“We moeten het hebben van het collectief. Samenwerken en verbinden, dat is wat we moeten doen. Ik kan nog zoveel mooie ideeën hebben, maar als ik het in mijn eentje wil uitvoeren, ben ik nergens. Purmerend heeft een uniek shopaanbod. Hier zie je gelukkig niet alleen de filiaalbedrijven, de stad is met name sterk in het aanbod kleine zelfstandige winkels. Dat geldt voor het centrum en ook voor de winkelcentra in de verschillende wijken”, legt Richard Gort uit.

Onderzoek heeft uitgewezen dat jaarlijks voor een bedrag van 6 miljoen euro aan cadeaubonnen wordt besteed. Met de Purmerend Winkelstad cadeaukaart verwacht men een stukje van dat bedrag binnen de stad te houden.

Bouwsteentje

“De lokale bestedingen hou je met zo’n kaart sowieso al binnen. Je moet het eigenlijk zo zien: met de cadeaukaart hebben we weer een bouwsteentje gelegd in onze ultieme poging om Purmerend als winkel- en horecastad verder te ontwikkelen. Die potentie is er zeker. En al helemaal als zoveel mogelijk inwoners van deze stad het wij-gevoel omarmen. Mensen van buitenaf moeten weten dat het de moeite waard is om naar Purmerend te komen.”

Pop-up store in Eggert

Vrijdag 7 augustus opent in het Eggert winkelcentrum, op de plek waar Rituals voor de verhuizing was gevestigd, een pop-up store. In de winkel speelt de Purmerend Winkelstad cadeaukaart de komende drie weken een hoofdrol. Richard Gort: “Dankzij de samenwerking met het Eggert winkelcentrum zijn we in staat om de kaart hier te lanceren, te verkopen en de bezoekers te vertellen over de voordelen. De kaart is trouwens ook te koop bij Primera in het Eggert. We zijn nog bezig met andere verkooppunten.”

Hier zit nog een extraatje aan vast, want bezoekers kunnen meedingen naar een hotelcheque voor een weekendje weg in eigen land. Autobedrijf Van Mossel geeft er gedurende het weekend gratis een huurauto naar keuze bij.

In het verengde van de introductie van de cadeaukaart is op de internetsite purmerendwinkelstad.nl een soort digitaal warenhuis en webshop zichtbaar. Hier presenteren aangesloten winkels zich op een overzichtelijke wijze met enkele producten en een bescheiden uitleg over wie ze zijn en wat ze doen.

Betrokkenen

De cadeaukaart is ontwikkeld door het Aalsmeerse bedrijf Sherki, ervaringsdeskundige in loyaliteitspassen. Het bedrijf was eerder onder meer succesvol met de Sport- en Cultuurkaart in Amstelveen en de Mantelzorgpas in Noordwijk. Marco Klockenbrink, van het Purmerendse communicatieadviesbureau De Creatieve Hoek, bracht Richard Gort in contact met Sherki. Onder alle communicatieve uitingen en grafische ontwerpen rondom de Purmerend Winkelstad cadeaukaart staat de handtekening van de mensen van De Creatieve Hoek.