Vrijwilliger Hans maakt andere mensen blij

Algemeen
Afbeelding
(Hans van Alphen (Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Hans van Alphen werkt sinds 13 november 2012 bij RSWP als vrijwilliger. Hij zat indertijd in de WW en wilde niet thuis zitten. Op de vacaturebank zag hij dat er klus-vrijwilligers gevraagd werden bij WonenPlus. Hij is gestart en vindt het leuk werk. “En ik maak er andere mensen blij mee”, geeft hij aan.

Buiten het vrijwilligerswerk bij WonenPlus is Hans ook medeoprichter van het Repaircafé in Purmerend. Ondertussen heeft hij veel abonnees geholpen en krijgt hij allerlei complimenten en blije gezichten.

Fles wijn

“Zo was ik bij een mevrouw die lekkage had en er moest uitgezocht worden waar nou het probleem lag. Ik heb van alles bekeken, maar kon het niet vinden. Uiteindelijk moest er toch een loodgieter aan te pas komen. Een paar weken later zag ik deze vrouw op straat en zij sprak me aan. Zij was zo blij met mij geweest! Ik had tenslotte van alles geprobeerd, dat het niet gelukt was daar kon ik niets aan doen. Ik heb alsnog een fles wijn gekregen”, vertelt Hans.

“Ook ben ik bij een vrouw geweest die een kleine laaf op de kast heeft staan. Het bleek dat deze was gevallen en een oor en een been miste. Ik ben gaan kijken of ik deze kon repareren. Ik ben tandtechnicus geweest en heb hierdoor de juiste materialen om een been en een oor te maken en te monteren aan de laaf. Na het schilderen kon je niet zien dat de laaf gerepareerd was. Mevrouw was er zo blij mee. Als dank kreeg ik koffie en gebak.”

Zwangere Franse dame

Zo zijn er veel meer verhalen te vertellen. Ook die keer dat hij bij een Franse zwangere dame zou helpen. “Ik spreek geen Frans en was dan ook blij dat een collega vrijwilliger meeging die wel Frans spreekt. Wij hebben een kast, een commode en een ledikant in elkaar gezet. Bij het uitpakken bleek bleek het hoofd- en voeteneinde niet aanwezig. Ik heb alles opgemeten en de onderdelen thuis gemaakt. Ook deze abonnee was erg blij. Ondertussen is het kind geboren en kan het heerlijk slapen in het bedje”.

De blije gezichten en de waardering maakt dat Hans nog steeds vrijwilliger is bij WonenPlus, maar hij geeft aan dat er te weinig klusvrijwilligers zijn en doet dus bij deze een oproep: Meld je aan als vrijwilliger bij WonenPlus! Het is hartstikke leuk om mensen zo blij te maken met datgene wat je kan doen! En iedereen kan wel iets.

Voor meer informatie kun je iedere werkdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur bellen naar het servicepunt, telefoonnummer 42 63 64.