Tandheelkunde Prinsenstichting in handen van SBT

Algemeen
Afbeelding
Prinsenstichting wil graag werken aan een bloeiende praktijk. (Foto: Pixabay)

REGIO - Stichting voor Bijzondere Tandheelkunde (SBT) en Prinsenstichting werken samen aan verdere verbetering van de mondzorg voor cliënten en patiënten in de regio. De afdeling Tandheelkunde van Prinsenstichting is daartoe overgenomen door SBT

Voor Prinsenstichting is het belangrijk dat de mondzorg voor haar cliënten nabij, specifiek en van hoge kwaliteit is. De eigen praktijk biedt die kwaliteit, maar is door haar omvang kwetsbaar. Ook de specialistische kennis die nodig is voor deze mondzorg is binnen Prinsenstichting verder niet beschikbaar. Bij SBT wel. Daar vinden de tandartsen, assistente en mondhygiëniste een bedding van collega’s waarmee ze kunnen sparren en met wie ze de continuïteit van de bijzondere mondzorg in Purmerend kunnen waarborgen. Cliënten van Prinsenstichting blijven mondzorg ontvangen op de locatie in Purmerend.

Verbetering

SBT gaat op dit moment de volgende fase in haar ontwikkeling in, die in het teken staat van een verdere verbetering van de patiëntenzorg, professionalisering, multidisciplinaire samenwerking en het intensiveren van de samenwerkingsrelaties met andere professionals en organisaties met wie SBT de zorg voor patiënten deelt. De overname van de afdeling Tandheelkunde van Prinsenstichting sluit naadloos aan bij deze ontwikkeling.

Dichtbij de patiënt

Andrea Lambrichs de Bruin, Bestuurder SBT: “Voor patiënten van de bijzondere mondzorg is het belangrijk om als tandarts en mondhygiëniste een bekend gezicht dichtbij de patiënt te zijn. De bijzondere mondzorg ontwikkelt zich ook en daarom is het goed om onze kennis en kunde te delen. SBT is heel blij met de samenwerking met Prinsenstichting waardoor deze doelen bereikt worden. Wij werken op locatie, dichtbij de bewoners, leveren zorg op maat met een vast team. Dit is ook onze missie: bijzondere mondzorg op maat leveren, in goede handen, dichtbij de patiënt. We hebben Prinsenstichting als een gedreven organisatie met een warm hart leren kennen. Daar passen wij goed bij! Wij hebben alle vertrouwen in onze samenwerking en het uitbouwen van de praktijk”.

Werken aan een bloeiende praktijk

Ineke Huibregtsen, directeur Prinsenstichting: “De zorg die Prinsenstichting levert aan haar cliënten, strekt zich levensbreed en vaak ook levenslang uit over alle domeinen. Mondzorg is daarvan een belangrijk aspect, dat de gezondheid en het welbevinden van cliënten sterk beïnvloedt. De ambitie van SBT om met ons team Tandheelkunde te werken aan een bloeiende praktijk èn met de collega’s op de woningen te werken aan preventie, spreekt ons zeer aan. Ik heb er alle vertrouwen in dat de praktijk, lokaal ingebed in ons dienstencentrum en professioneel ingebed in een team van gelijkgerichte professionals, een mooie toekomst tegemoet gaat.”