Elektrisch fluisteren kan alle kanten op

Algemeen
Afbeelding
Marion en Ben uit Purmerend wagen het erop en maken zich op voor een vaartochtje door Purmerend en Beemster. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Sinds dit weekend kunnen waterliefhebbers aan de Beemsterburgwal in Purmerend op een laagdrempelige manier een elektrische fluistersloep huren bij Greenjoy. Mede dankzij het prachtige weer maakten al velen van de gelegenheid gebruik. Zij maakten een tochtje richting UNESCO-werelderfgoed De Beemster, Waterland, de Zaanse Schans, de Purmer of in en rond Purmerend.. 

De sloepverhuur werkt geautomatiseerd; op www.greenjoy.nl is de beschikbaarheid en (variabele) prijs te zien en kan middels online betaling een reservering gemaakt worden. Voor aanvang van de vaartocht ontvangt de huurder alle benodigde instructies en activeert deze de sloep eenvoudig vanaf de mobiele telefoon.

Huren kan al vanaf een vaarduur van 2 uur, zodat het ook bereikbaar is voor een kleinere portemonnee. Reserveren kan - zolang er sloepen beschikbaar zijn - tot het laatste moment. Greenjoy start dit pilotjaar met 1 ruime fluistersloep en zal dit naar verwachting volgend jaar verder uitbreiden. De elektrische sloepen bieden normaliter ruimte voor 8 tot 10 personen. In verband met corona is dit teruggebracht tot maximaal 6 personen. Op de website is alles te lezen over de coronamaatregelen waarmee rekening gehouden dient te worden ten behoeve van een veilige vaartocht.

Purmerend vormt het knooppunt van diverse watergangen, waarbij elke richting een ander avontuur biedt. Greenjoy stelt via haar website een aantal vaarroutes beschikbaar. Deze worden opgesteld op basis van de knooppunten in het vaarnetwerk dat in de regio is uitgezet (Sloepennetwerk.nl).