Expo keramiek en ‘frozen flowers’ in kapel Kerkhof-galerie

Algemeen
Afbeelding
Ydwer Bosma opende de expositie. (Foto: Albert van Zummeren)

PURMEREND - Onder ruime belangstelling opende Ydwer Bosma, acteur en regisseur zondag de nieuwe expositie met keramiek van Rodi Vroom en ‘frozen flowers’ van Ems Willems in de kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk. 

In de kapel van de gerestaureerde begraafplaats uit 1875, inmiddels een stiltegebied in de stad Purmerend exposeren Rodi Vroom en Ems Willems. Als Rodi Vroom zijn basisontwerp in gedachten heeft kunnen daarin gaandeweg eventueel veranderingen in komen. Zijn ervaring leert hem dat hij toch op zijn basisontwerp terugkomt. Zijn voorkeur gaat uit naar het maken van objecten met een strakke vormgeving; het mogen ook ronde vormen zijn. Hij doet zijn inspiratie op uit zijn directe omgeving, het kan ook zomaar iets zijn wat hij een aantal jaren eens heeft gezien.

Ems Willems over haar werk: bloeien, verwelken, vergaan; dat is de levenscyclus van elke bloem. Willems weet met haar ‘frozen flowers’ die fluïde fasen te laten stollen. Gevangen in het ijs vertellen haar bloemen ons het verhaal van hun kwetsbaarheid. Ems’ hoofdpersonen zijn verstilde, sensuele schoonheden, die hun geheim langzaam prijsgeven. Om haar verhalen te vertellen gebruikt Willems fotografie in de puurste vorm; het licht is altijd natuurlijk. Ydwer Bosma, acteur en regisseur opende de expositie op geheel eigen, ludieke wijze, waarbij hij de beeldende kunst verbond met de kunst in het theater.

De nieuwe expositie is tot en met 27 september op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 16.00 uur te zien. Die dagen is in de kapel een gastheer/-vrouw aanwezig die u ook veel kan vertellen over de begraafplaats en de mogelijkheden daarop. U kunt er ook terecht voor koffie of thee. 

Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl of op Facebook: stichtingkerkhofoverweersepolderdijk.