Aangereden Brammetje kreeg nog een schop na

Algemeen
Afbeelding
Dit is Brammetje bij het station Purmerend Weidevenne. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Wat voor een gek moet je zijn om een kat aan te rijden, terug te keren naar de plek om het beestje vervolgens nog een trap na te geven. Vrijdagavond rond tien minuten voor elf gebeurde het op het fietspad bij station Weidevenne in Purmerend. Twee jongens op een witte scooter passeerden Brammetje, zoals het dier heet, reden hem aan en besloten door te rijden. Na enkele seconden keerden ze hun tweewieler, zochten het beestje op en gaven hem alsnog een trap.

Getuigen graag melden via redactiepurmerend@rodi.nl

Brammetje kwam samen met zijn zusje Lucy bijna 8 jaar terug bij de familie Rost in Purmerend Weidevenne wonen. Hij was toen 6 weken oud. Na ongeveer 3 jaar kwam hij tijdens een vakantie van het gezin per ongeluk op het treinstation van Weidevenne terecht. “Op Facebook zagen wij toen foto’s waarin werd gevraagd van wie deze rode kat was. Sindsdien is Bram dagelijks op het station te vinden waar hij geniet van alle aandacht. Bram eet wel altijd thuis en in de winter is hij ook regelmatig thuis te vinden”, aldus Anneke Rost.

Brammetje is ongeveer 3 jaar geleden door iemand meegenomen naar Hoorn, die dacht dat het zijn verloren kat was. Met behulp van onder andere Amivedi en zijn fans is Bram weer teruggebracht. Bram is een hele lieve, aanhankelijke kat die geen vlieg kwaad doet.

Het wordt echt de hoogste tijd dat er paal en perk gesteld wordt aan hufters die dit zonder pardon met dieren doen. Daarom doet de eigenares van Brammetje via deze krant een dringende oproep aan eventuele getuigen. Zij kunnen zich melden door een mail te sturen naar redactiepurmerend@rodi.nl