‘Oude rotten’ en opkomend talent in P3

Cultuur
Afbeelding
P3 vult september met oude rotten' en opkomend talent. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Deze maand staan naast opkomende talenten ook “oude rotten” op het podium van P3. Tully Monster verzorgt op 11 september een energieke liveshow. Denk progrock met invloeden van metal, grunge, new wave, powerpop, indie en postpunk. Kortom muziek dat zich niet in één hokje vast laat leggen.

Oscar Benton & Johnny La Porte, twee “oude rotten” in het vak, komen op 12 september naar P3. Oscar stond met zijn hit “Bensonhurst Blues” nummer één in landen als Frankrijk, Turkije en Rusland. Johnny speelde op prestigieuze festivals als het North Sea Jazzfestival. Nu gaan ze “back to the roots” en brengen ze blues classics in de meest pure vorm. 

Kom op vrijdag 18 september zeker ook kijken naar twee country- en Americanatalenten. Hannah Mae sleepte de titel “Beste Talent” in de wacht tijdens hèt Eurosonic Noorderslag en Maurice diens laatste album is getipt als een van de beste Nederlandse countryrockalbums. Zijn invloeden haalt hij uit artiesten zoals James Taylor en de Eagles, maar ook uit moderne songwriters zoals Ryan Adams.

Muziektheater

Of ik nog een relatie wil? De muziektheatervoorstelling van Jan Sjouwerman en Stella de Haas komt op 20 september in P3. De voorstelling gaat over zes singles uit verschillende generaties die worden gevolgd in hun pad van liefde en daten en was eerder te zien in een uitverkocht Polanentheater. 

Op 25 september is er weer het maandelijkse Muziekcafé met Anurakt, singer-songwriter die Nederlandse liedjes schrijft en zingt, de Huisband en B.O.Z. een jonge 4-koppige band die muziek speelt uit de jaren ’60 tot de ’90.

Opkomend talent hiphop-artiest Pjotr, protegé van zijn voorbeeld Snelle, weet met zijn rake teksten, krachtige stemgeluid en lekkere ritmes elk publiek geboeid te houden. Dat geldt ook voor Urban pop DJ/producer TOMMY die op meerdere festivals & liveshows (o.a. Dutchvalley, AFAS) een feestje gebouwd heeft. Hij treedt op op 26 september.  

Tim Knol

De maand wordt op 27 september afgesloten met niemand minder dan Tim Knol. Hij speelde op festivals als Pinkpop, Lowlands en Noorderslag en trad op in talloze clubs. Voor het volledige programma en informatie ga je naar: www.p3purmerend.nl.

Coronaproof

Hoe ziet een concert er nu uit bij P3? In de grote zaal, waar nu alle concerten plaatsvinden, zijn er ruim opgezette twee- en vierzitsplekken gecreëerd waar je kunt genieten van intieme en gave shows. Om voldoende afstand te garanderen zijn er per concert of activiteit slechts 74 tickets beschikbaar. Uiteraard worden alle regels en richtlijnen rondom ‘ het virus’ in acht genomen. 

Lekkers erbij

Voor wat lekkers bij het concert kun je online een pakket kopen met lokale producten. Er is een bierpakket met bier van Berging brouwerij, een wijnpakket met wijn van de Druiventuin en een Eerlijk en Heerlijk pakket met sapjes. In alle pakketten zitten er zoutjes van Harry de Groot en kaas van Beuse.