Hannah Mae en Maurice van Hoek in P3

Algemeen
Hannah Mae
Hannah Mae (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Twee country- en americanatalenten komen op vrijdag 18 september naar P3: Hannah Mae en Maurice van Hoek. Hun optreden begint om 21.00 uur. Hannah werd tijdens Eurosonic Noorderslag als beste talent bestempeld en het countryrockalbum van Maurice Van Hoek kreeg louter lovende kritieken.


Hannah Mae is de talentvolle singer-songwriter uit Emmen, bekend geworden met haar debuutsingle ‘Back to You’. Het liedje, in eerste instantie gebruikt in een TV-reclame van Plus, werd een grote radiohit en leverde Hannah uitnodigingen van onder meer Stenders, 5 Uur Live en De MAX op. De single heeft inmiddels meer dan 5 miljoen plays op Spotify en wordt nog altijd regelmatig gedraaid op de radio.

Rootsy inslag

De muziek van Hannah kenmerkt zich door haar rootsy inslag en haar voorliefde voor country. Onlangs heeft ze in Nashville de laatste hand gelegd aan nieuw materiaal, dat gepland staat voor release in 2020.

Hannah Mae is getekend op Spark Records, het label van Ilse DeLange. Ze werd tijdens Eurosonic Noorderslag als beste talent bestempeld. Afgelopen voorjaar deed Hannah support voor Milow in Carré en stond ze op C2C in AFAS Live. Eind juli trad ze zelfs op voor Koning Willem Alexander.

Seventies folksound

Maurice van Hoek is een getalenteerd student aan het conservatorium maar stopte met zijn opleiding om te zoeken naar zijn eigen stijl. Hij vertrok in 2015 naar Amerika waar hij ontdekt dat country zijn muzikale thuis is. Aangetrokken tot de seventies folksound van The Eagles en James Taylor experimenteert hij met zelfgeschreven songs.

Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient, aldus van Hoek. Dat is te horen op zijn debuutplaat ‘Live Forevermore’ die in 2016 uitkwam. Hij pakt alle speelgelegenheden aan, schrijft veel nieuwe songs en bezoekt opnieuw de studio om het nieuwe werk vast te leggen met zijn band. Dat resulteert in september 2018 in het tweede album ‘Traveling Man’. Het album biedt de luisteraar een breed, maar onmiskenbaar amercanageluid: melancholische liedjes, ballads en opzwepende countrytracks en is gemaakt in samenwerking met Mischa den Haring (T-99) en Sam Jones.

Lovende kritieken

Maurice kreeg louter lovende kritieken, een release tour, een reeks instore- en mediaoptredens bij onder meer Muziekcafé (NPO Radio 2) en VI (Veronica’s voetbalprogramma). Zijn EP ‘Church Sessions’ kreeg een vijfsterrenrecensie in Lust For Life Magazine. Hij trad meerdere malen op met zijn vriend Douwe Bob.

Reserveren

Kaarten kosten in de voorverkoop €16,70. Zie www.p3purmerend.nl

Maurice van Hoek