Eerst zien, dan pas geloven

Column
Afbeelding
((Foto: blacksalmon - stock.adobe.com))

Het politieke jaar is weer begonnen. Voor de landelijke politiek geldt Prinsjesdag als het startpunt en reken maar dat het erom gaat spannen de komende tijd. Verkiezingen in maart! Hoe komen we door de coronacrisis, wat betekent Brexit voor ons land, wat is ons antwoord op het onoplosbare vluchtelingenvraagstuk, hoe kunnen we meedoen in Europa zonder het nationale belang uit het oog te verliezen?

De partijen beloven straks van alles

Vragen, heel veel vragen en dat in een tijd waarin de partijen zich zullen willen onderscheiden, omdat we immers in maart naar de stembus gaan. Reken maar dat de partijen van alles en nog wat beloven om straks als winnaar uit de stembus te komen.

En als die rook is opgetrokken en er zo tegen de zomer een nieuw kabinet is aangetreden, dan strijden de Purmerender en Beemster politieke partijen om de gunst van de kiezer. Gemeenteraadsverkiezingen in november 2021. Je ziet zo nu en dan al voortekenen. Opeens willen meerdere partijen een openluchtzwembad. Het zal mij benieuwen hoeveel partijen dat straks in hun verkiezingsprogramma zetten. En zo zullen er de komende tijd steeds meer ballonnetjes worden opgelaten om de kiezer gunstig te stemmen. Zal ik er vast een aantal noemen?

Partijen in Purmerend en Beemster strijden om de gunst van de kiezer

Geen huisvesting voor meervoudig gedragsgestoorden op het Oudelandsdijkje, meer groen en groenonderhoud, meer sociale huurwoningen, meer kinderopvang, meer voorzieningen voor (eenzame) ouderen, geen verhoging van de OZB, parkeertarieven en legeskosten. Ach ja, die verkiezingsprogramma’s doen mij vaak denken aan het verlanglijstje dat ieder kind in de schoen stopt tegen de tijd dat Sinterklaas in het land komt. Nee heb, ja kun je krijgen.

Debatten en vermakelijke optredens kunnen we volgen op RTV Purmerend

De gemeenteraad is ook weer terug van reces. Dat wordt weer smullen. Verrassende debatten, onzinnige vragen, onbegrijpelijke betogen en meer vermakelijke optredens en dialogen kunnen we volgen via RTV Purmerend. Sterke en minder sterke wethouders zullen de raad proberen te overtuigen van hun gelijk. Ik kan niet wachten. De raadsvergaderingen zijn vaak amusanter dan welk tv programma ook. Maar … eerlijk is eerlijk .. de dames en heren politici verdienen ook ons respect. Het overgrote deel zit er immers niet voor zichzelf maar voor een betere samenleving. En onderwijl let ik goed op of de verlanglijstjes al worden gemaakt.